Het enthousiasme spat eraf bij The Boys And Crash Het enthousiasme spat eraf bij The Boys And Crash

Volop interactie met het publiek in dB's

, Tekst: Mike Van Dooyeweert

Het enthousiasme spat eraf bij The Boys And Crash

Volop interactie met het publiek in dB's

Tekst: Mike Van Dooyeweert ,

Misschien dat de naam The Boys And Crash je nog wel iets zegt. Afgelopen jaar deed de Utrechts/Hilversumse band namelijk mee aan de Clash Of The Titans. Samen met de ‘18 nummers-in-18-minuten’ band Rene SG, staan de mannen in het voorprogramma van het uit de VS afkomstige Apache. En dat in hun vaste oefenhonk: dB’s.

Volop interactie met het publiek in dB's

The Boys And Crash staat in dB's in het voorprogramma van het uit de VS afkomstige Apache. Om meteen het bruggetje te maken: helemaal Nederlands is Boys And Crash ook niet. De helft van de band komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Op het podium wordt  dus vooral in het Engels gecommuniceerd.

”Somebody stole our setlist”, zo laat Victor weten. Of het publiek even wil zeggen welke nummers ze moeten spelen. Vooropgezet of niet, al snel blijkt dat de die hard fans van de band zich in de zaal verzameld hebben want gedurende het optreden worden regelmatig songtitels door de zaal geschreeuwd.

Punk met een vleugje blues, zo werd de muziek van The Boys And Crash ooit omschreven als we de bio moeten geloven. En getuige de strot van zanger Victor zijn ook de hardcore-invloeden niet ver weg.  Zelf noemen ze zichzelf het liefst ‘een harde band’.
  
Alle vier de bandleden hebben vandaag rode shirts aangetrokken en zo vormen ze alvast een eenheid op het podium. Bassist Jasper houdt met zijn Tagrijn-shirt zelfs een stukje Hilversumse popgeschiedenis in ere. De sfeer zit er goed in: er wordt veel heen en weer gegrapt tussen de nummers door.

En de lol werkt door in de muziek, want Boys And Crash zet een zeer energieke en overtuigende set neer. Regelmatig stapt de zanger even van het podium af. Niet alleen om mensen aan te sporen om mee te blèren, maar ook om gitarist Ben en bassist Jasper helemaal los te laten gaan op hun instrumenten.
 
Interactie met het publiek is er volop, en die heeft vooral te maken met een stapeltje gratis cd’s dat voor op het podium ligt. “Who wants a free cd?”, klinkt het zo nu en dan, waarna iemand zich naar het podium begeeft om een cd te pakken. Behalve in een geval dan: er valt een cd te winnen voor degene die het hardst meezingt met een van hun nummers. Zetten ze ons even op het verkeerde been: de demo gaat uiteindelijk naar iemand die helemaal niet meezong.

De podiumpresentatie laat zien dat de jongens het gewoon tof vinden om op het podium te staan en te knallen. No matter what.  Tijdens het optreden lijkt vooral de vaste, al dan niet meereizende, fanschare zich verzameld te hebben. Maar wie weet wat de toekomst hen gaat brengen. De nummers zijn er goed genoeg voor.  

Gezien: The Boys And Crash, donderdag 17 juni 2010 @ dB's

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht