Gasoline Brothers gitarist Mathijs Peeters stopt op hoogtepunt Gasoline Brothers gitarist Mathijs Peeters stopt op hoogtepunt

Utrechtse band gaat voorlopig verder als driemansformatie

, Tekst: Mike van Dooyeweert

Gasoline Brothers gitarist Mathijs Peeters stopt op hoogtepunt

Utrechtse band gaat voorlopig verder als driemansformatie

Tekst: Mike van Dooyeweert ,

Gitarist Mathijs Peeters stapt uit The Gasoline Brothers. “De rek is er uit”, zo verklaart hij. Maar zowel hij als drummer Léon Geuyen benadrukken dat er absoluut geen sprake is van ruzies of irritaties. “We vinden het wel klote”, zegt Léon. “Het is net alsof je Wesley Sneijder uit het Nederlands elftal haalt.”

Utrechtse band gaat voorlopig verder als driemansformatie

Mathijs Peeters, gitarist van The Gasoline Brothers, stapt per 1 juli uit de band. Het zat er volgens drummer Léon Geuyen al wel een tijdje aan te komen dat Mathijs zou stoppen. “We wilden eerst het stof een beetje laten neerdalen, omdat we nog zoveel leuke dingen op de planning hadden staan.” Het afgelopen jaar verliep erg voorspoedig voor The Gasoline Brothers: een nieuwe plaat, een kleine Tour de France hype, wielerhitjes. Zelfs Radio 1 ontdekte het viertal, en ze mochten optreden in Met Het Oog Op Morgen. Mathijs Peeters spreekt dan ook van ‘stoppen op het hoogtepunt’. “Ik heb een erg leuke tijd gehad bij de band, we hebben bereikt wat we konden bereiken. Het is misschien hard gezegd, maar er zat geen echte groei meer in. Ik had het punt bereikt waarop ik geen herhalingsstap meer wilde maken.” 

Van ruzie is absoluut geen sprake. “Zet mij in een kroeg met de anderen en we hebben een goede avond”, aldus Mathijs. “De anderen vinden het vervelend dat ik stop en ze zijn het waarschijnlijk niet met me eens, maar we gaan elkaar er niet op aankijken.” Léon: “Nee, er zijn absoluut geen irritaties. We vinden het kut, natuurlijk: we zijn toch begonnen als de bende van vier, en nu valt er iemand weg. Het is toch een beetje alsof je Wesley Sneijder uit het Nederlands elftal haalt.”

Voorlopig blijven de drie overgebleven bandleden in de luwte nog wel bezig. Léon: “Echt actief zullen we even niks meer doen, de komende tijd. Maar het was sowieso al ons plan om na juni even niet meer op te treden. Voorlopig blijven we met z’n drieën nog wel liedjes schrijven en dergelijke. In het najaar gaan we hergroeperen en om de tafel zitten om dingen te bespreken. Het water staat ons niet aan de lippen. Het is niet zo dat we echt meteen een nieuwe gitarist nodig hebben.”

Mathijs Peeters is ook actief bij Solo en Joast, de nieuwe band van voormalig Taxi To The Ocean bassist Joost Oskam. Hij blijft actief binnen beide bands. Peeters is ook ‘wat aan het aanklooien’ met oud-Taxi To The Ocean zanger Just. “We hebben op zich wel genoeg materiaal voor een plaat ook, maar het project heeft verder ook nog geen naam. Het heeft ook niet echt haast. We merken wel wat het gaat worden.”

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht