Club 3VOOR12/Utrecht sluit het seizoen af Club 3VOOR12/Utrecht sluit het seizoen af

Laatste editie voor de zomerstop met Joast, Avant la Lettre, Jozak Sander, Shock & Awe en Borgaard

, Redactie 3VOOR12/Utrecht

Club 3VOOR12/Utrecht sluit het seizoen af

Laatste editie voor de zomerstop met Joast, Avant la Lettre, Jozak Sander, Shock & Awe en Borgaard

Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Donderdag 1 juli vindt alweer de laatste editie van Club 3VOOR12/Utrecht voor de zomerstop plaats. Mis deze hekkensluiter niet en ga – voordat je afreist naar zonniger oorden – nog één keer met ons met de voetjes van de vloer.

Laatste editie voor de zomerstop met Joast, Avant la Lettre, Jozak Sander, Shock & Awe en Borgaard

De laatste Club 3VOOR12/Utrecht voor de zomerstop gaat van start met de half-Deense, half-Nederlandse Borgaard (Christoffer van Teylingen). Deze jonge, in Utrecht studerende zanger maakte dit jaar zijn debuut als singer-songwriter en heeft zijn zinnen gezet op een carrière in de popmuziek. Naar eigen zeggen liggen zijn rustige liedjes goed in het oor, maar zijn zijn teksten vaak ietwat donker. Met zijn warme stem en gevoelige, pakkende nummers gaat Borgaard bij de Club van 1 juli gegarandeerd de aandacht van velen grijpen.

Jozak Sander, een Nederlandse muzikant met een voorliefde voor solo live performance, beklimt als tweede het podium. De inmiddels in Berlijn woonachtige Jozak maakt dromerige techno en creëert – voorzien van zelf gemaakte controllers – wollige melodieën en pompende beats. Hoewel techno het hoofdgenre is, zijn ook andere invloeden hoorbaar. Dansen op de lange melodielijnen en ritmische structuren of loom luisteren naar wat er muzikaal verteld wordt; Jozak Sander nodigt uit tot beide. Fijn!

De derde act van de avond is Joast (Joost Oskamp), voor wie het afgelopen jaar geheel in het teken van zijn, in Los Angeles opgenomen, solo-debuut stond. Onder leiding van producer Todd Burke (The Kooks, Ben Harper, Belle and Sebastian) en met hulp van muzikanten van Beck en R.E.M. nam hij zijn droomplaat op. Transatlantic Hope is een plaat vol intieme en melancholische liedjes geworden, die doen denken aan Wilco en Neil Young. Het album wordt 13 september uitgebracht bij PIAS. Kun jij ook niet langer wachten? Kom Joast dan live bewonderen bij de Club!

Dan is het de beurt aan voormalig 3VOOR12 Hollandse Nieuwe Avant la Lettre. De Amsterdamse samplepopband combineert indiepop met stevige rock en maakt muziek die doet denk aan dEUS, Phoenix en Radiohead. Het debuutalbum waar al enkele jaren reikhalzend naar wordt uitgekeken, is inmiddels officieel aangekondigd op de MySpace-pagina van de vierkoppige band. Op de vraag waarom iedereen Avant la Lettre moet gaan horen, antwoorden de jongens zelf: “We hebben hele leuke vrienden, dus onze optredens worden vaak hele leuke feestjes. En natuurlijk moet je naar ons komen als je zin hebt om goede en nieuwe muziek te horen.” Genoeg reden om naar de Club te komen lijkt ons zo.

Shock & Awe alias Broeky D sluit de avond af. Eerder dit jaar – tijdens de maarteditie van Club 3VOOR12/Utrecht – presenteerde deze dj samen met Kapabel het album Zomaar, een aparte, verrassende en spannende combinatie van rhymes en dubstep. Vanavond is Shock & Awe opnieuw bij ons te gast. Ditmaal geen rhymes, maar veelal experimentele, dansbare en funky beats. Komt dat zien, voelen en beleven!

 

Te zien: Club 3VOOR12/Utrecht, met Joast, Avant la Lettre, Jozak Sander, Shock & Awe en Borgaard, donderdag 1 juli 2010, 21:00 uur @ dB’s. Gratis entree, wel even reserveren via club@3voor12utrecht.nl

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht