3VOOR12/Utrecht viert zesde verjaardag onder de douche met Badkamersessies 3VOOR12/Utrecht viert zesde verjaardag onder de douche met Badkamersessies

Akoestische sessies van o.a. The Secret Love Parade, Paper Tiger, Marien Dorleijn en Lushus

, Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht / Foto’s: Daniël Apituley

3VOOR12/Utrecht viert zesde verjaardag onder de douche met Badkamersessies

Akoestische sessies van o.a. The Secret Love Parade, Paper Tiger, Marien Dorleijn en Lushus

Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht / Foto’s: Daniël Apituley ,

3VOOR12/Utrecht bestaat zes jaar. Dat is dit weekend uitgebreid gevierd met een badkamerfestival: akoestische optredens van bandjes in diverse badkamers. Video-opnames van de sessies worden in de loop van het jaar gepubliceerd. Kijk hier alvast voor een korte impressie.

Akoestische sessies van o.a. The Secret Love Parade, Paper Tiger, Marien Dorleijn en Lushus

3VOOR12/Utrecht is zes jaar geleden gestart als tweede lokaalsite. De afgelopen jaren hebben we onze verjaardag gevierd met optredens in één van de Utrechtse poptempels. Speciaal voor deze zesde verjaardag hebben 3VOOR12/Utrecht en Badkamersessies de handen ineengeslagen. Voor wie nog niet bekend is met de term: badkamersessies zijn akoestische optredens van bandjes in badkamers. Begonnen als ludiek initiatief zijn deze bijzondere optredens inmiddels uitgegroeid tot een populair fenomeen op het internet.

Op zaterdag 5 juni kon je luisteren naar de unieke badkamergalm op de stemmen van Bart van der Lee, Paper Tiger en The Secret Love Parade.

Bart van der Lee speelt in de kleinste van drie badkamers die zaterdag worden aangedaan. Zijn donkere, melancholische stem en ingetogen nummers komen daar prima tot hun recht.

Een ruime badkamer die grenst aan een binnentuin is het domein van Paper Tiger. Als er niet gespeeld hoeft te worden is het heerlijk relaxen in de uitbundig schijnende zon. Chris en Témy zijn bezig met nieuw materiaal, maar putten voor deze sessie uit songs van hun eerder verschenen album en ep.

Aan het eind van de Amsterdamsestraatweg ligt de badkamer waar The Secret Love Parade haar sessies speelt. Deze badkamer is gelukkig zo ruim dat met wat geschuifel de band, de filmer en een aantal bezoekers een plekje kunnen vinden. In de intimiteit van deze ruimte komen de samenzang en het verfijnde spel van Aino Vehmasto en Janna Coomans bijna nog mooier uit dan normaal.

Zondag 6 juni was het de beurt aan Marien Dorleijn (Moss), Lushus en Tommy Ebben om te laten horen hoe hun stemmen in douche of bad klinken. Zij speelden in drie verschillende badkamers verspreid door de stad.

Terwijl de donkere wolken zich al beginnen samen te pakken boven de Domstad, geven Tommy Ebben en zijn vrouwelijke kompaan een intiem optreden in een al even intieme badkamer. Het duo past maar net in de badkuip, maar het gaat.

 In een ruime Zuilense badkamer treedt Lushus op. Voor de gelegenheid heeft het trio kimono's aangetrokken, en dat is niet enige aanwezige showelement: tijdens het laatste nummer improviseert Lushus een opmaak-showtje met de daar aanwezige make-up producten.

 Een paar dappere zielen staat buiten te kijken naar het optreden van Marien Dorleijn, bekend als zanger van Moss. Gelukkig zijn enkelen wel voorbereid en zijn paraplu’s meegenomen. “Klinkt wel leuk, alsof je in een tent zit”, zo merkt Marien op. Marien speelt uiteraard veel Moss liedjes, maar er staan ook solonummers op het repertoire. Hij grijpt het unieke badkameroptreden aan om ook wat nieuwe liedjes op het publiek uit te testen.

Vanwege de beperkte ruimte was elk optreden uniek en exclusief. Omdat we onze verjaardag met zoveel mogelijk vrienden en vriendinnen willen vieren, zijn van de sessies audio- en video opnames gemaakt. Op de site is al een voorproefje te vinden in de vorm van een nummer van Bart van der Lee. In de loop van dit zevende levensjaar zullen de sessies op onze eigen site en op die van de badkamersessies verschijnen.

Gezien: Badkamerfestival met Paper Tiger, The Secret Love Parade, Bart van der Lee, Lushus, Tommy Ebben en Marien Dorleijn (Moss), zaterdag 5 en zondag 6 juni @ diverse badkamers in Utrecht

 

Marien Dorleijn

 Lushus

Tommy Ebben

 The Secret Love Parade

Paper Tiger

Bart van der Lee

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht