Zomerse finale Club 3VOOR12/Utrecht in tekst en beeld Zomerse finale Club 3VOOR12/Utrecht in tekst en beeld

Meezingbare liedjes en zweverige beats

, Tekst: Mike van Dooyeweert / Foto’s: Jorg Roosma

Zomerse finale Club 3VOOR12/Utrecht in tekst en beeld

Meezingbare liedjes en zweverige beats

Tekst: Mike van Dooyeweert / Foto’s: Jorg Roosma ,

Buiten is het zomers warm, maar in dB’s hebben dappere bezoekers zich verzameld voor een nieuwe 3VOOR12/Utrecht Clubavond. Helaas vier in plaats van vijf acts vanavond: Shock & Awe moest afzeggen. Het mag de pret echter niet drukken, want vier prima acts vullen de avond: Joast, Jozak Sander, Borgaard en Avant la Lettre.

Meezingbare liedjes en zweverige beats

Voorafgaand aan de hete Clubavond hebben zowel bezoekers als bandleden verkoeling gezocht op het buitenterras van dB's, de jaarlijks terugkerende 'Biergarten' waarvoor de grasmatten weer zijn uitgerold. Geen WK voetbal te zien in de Biergarten vanavond en er is dus niets dat de bezoekers ervan weerhoudt om binnen naar de muziek te komen luisteren.

Borgaard, een half-Deense singer-songwriter, mag de avond openen en een aardige groep mensen heeft zich in de zaal verzameld. Mensen die "ook aan het water hadden kunnen liggen", aldus Borgaard. Hij ziet eruit alsof hij uit de cast van New Kids is weggelopen. Gelukkig grapt hij zelf ook over zijn haardracht, al zoekt hij het in een andere richting. "Ik ben geen Duitser, al zou je dat misschien wel zeggen, met die mat." Alle gekheid op een stokje: de liedjes van de half-Deen zijn erg mooi. Erg meezingbaar ook. Borgaard bewijst het door het publiek mee te laten zingen met een aantal van zijn liedjes.   

Na Borgaard is Jozak Sander aan de beurt. Van achter zijn mengpaneel vuurt hij elektronische klanken op ons af. Geen keihard beukwerk, maar zweverige, dansbare beats. Helaas heeft Jozak te kampen met wat technische problemen, maar waar andere artiesten krampachtig zouden proberen de tijd vol te praten, kijkt Jozak lachend de zaal in terwijl hij de apparatuur weer aan de gang probeert te krijgen. De problemen blijken slechts hikjes en het feest gaat vrolijk verder.

Gezien: Club 3VOOR12/Utrecht, met Joast, Avant la Lettre, Jozak Sander en Borgaard, donderdag 1 juli 2010 @ dB’s

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht