Weekagenda week 28, met kans op vrijkaarten! Weekagenda week 28, met kans op vrijkaarten!

Neonbelle instore, Front Line Assembly, Kensington albumreleaseshow en Adam Green

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 28, met kans op vrijkaarten!

Neonbelle instore, Front Line Assembly, Kensington albumreleaseshow en Adam Green

Tekst: Marc van der Laan ,

De vakanties zijn voor velen al begonnen. Elk weekend is er ergens in het land wel een festival waar je naartoe kunt. Toch persen EKKO en Tivoli er nog een paar leuke optredens tussendoor. Kijk in deze weekagenda wat 3VOOR12/Utrecht voor je geselecteerd heeft.

Neonbelle instore, Front Line Assembly, Kensington albumreleaseshow en Adam Green

Wanneer: vrijdag 16 juli (18:00 uur)
Wat: Neonbelle re-release instore
Waar: Plato Utrecht
Wie: Neonbelle

Waarom: In het kader van het In A Cabin With-project namen Jelte Heringa en Pien Feith in 2007 samen met producer Maarten Besseling een album op. Het album werd in één week in een huisje in Lanaken opgenomen. Neonbelle, noemden ze de samenwerking. De sfeervolle popsongs, de arrangementen van Heringa en de meanderende stem van Feith maken van Neonbelle een divers maar samenhangend album. Een hele tijd was het stil rondom de band. Niet verwonderlijk, want Feith heeft ook haar eigen band en de projecten waar Heringa aan meedoet zijn bijna niet meer op één hand te tellen. Omdat de cd al een tijd was uitverkocht besloot Neonbelle hem opnieuw te laten drukken. De cd is geremastered en bevat vijf extra remixen van onder andere Nuno Dos Santos, Krampfhaft en Murw. Vrijdag kun je in Plato nog een keer horen waarom dit album in 2007 door 3VOOR12/Utrecht werd verkozen tot album van het jaar en in 2008 werd genomineerd voor een 3VOOR12 Award.

 

Wanneer: vrijdag 16 juli

Wat: Industrial Rock
Waar: Tivoli De Helling
Wie: Front Line Assembly

Waarom: Sinds 1986 maakt Front Line Assembly nummers met een mix van metalgitaren, elektronica en op de actualiteit inspelende samples. Daarmee is de band één van de pioniers van de muzieksoort die nu de naam Industrial heeft. Op het nieuwe album Improvised Electronic Devise doet Ministry’s Al Jourgenson op één nummer mee. Wees voorbereid op een show vol industriële electro en metal. Als je nog niet suf bent gebeukt, kun je blijven hangen voor de dark underground dansavond van Cyberia, die daarna in de De Helling plaatsvindt.

 

Wanneer: zaterdag 17 juli
Wat: indie poprock
Waar: EKKO
Wie: Kensington albumreleaseshow

Waarom: Met het titelnummer van hun EP Youth (uitgebracht op het Utrechtse Snowstar Records) scoorde het Utrechtse Kensington in 2008 de 3VOOR12/Utrecht song van het jaar. Vrij snel daarna tekenden ze een overeenkomst met Bladehammer/Sony ATV. Grootse dingen leken in het verschiet te liggen. Bijna anderhalf jaar later is het in Engeland opgenomen debuutalbum Borders klaar. Op zaterdag 17 juli presenteert de band het album in EKKO aan familie, vrienden en fans. Op de Hollandse Nieuwe van deze maand kun je als voorproefje vast de eerste single beluisteren.

3VOOR12/Utrecht mag 2x2 kaarten voor de Kensington releaseshow weggeven! Kans maken? Mail uiterlijk vrijdagavond 23:57 uur je naam, adres en telefoonnummer naar prijsvraag@3voor12utrecht.nl. Geen prijsvraag dit keer: wie het eerst komt, het eerst maalt!

 

Wanneer: zondag 18 juli

Wat: indiepop / anti-folk
Waar: EKKO
Wie: Adam Green

Waarom: Geniaal, onbegrepen of gewoon weird. De muzikale carrière van Adam Green laat zich niet zomaar in één woord samenvatten. Zijn rustige liedjes schuren tegen indiepop aan maar hebben vaak een basis in de folk. Binnen de nummers wisselt Adam maatschappijkritische en ronduit absurde teksten af. Die combinatie is mede verantwoordelijk voor het feit dat op Adam Green lastig een label te plakken is. Twee weken geleden speelde hij nog op Metropolis, deze zondag kun je hem in EKKO in een intieme setting bewonderen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht