Weekagenda week 27 Weekagenda week 27

The A-Bones en Green Hornet, Source Festival, Source loves Kompakt

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 27

The A-Bones en Green Hornet, Source Festival, Source loves Kompakt

Tekst: Marc van der Laan ,

Deze weekagenda is een beetje mager uitgevallen. Als The National op woensdag niet uitverkocht was geweest, had die zeker een plekje gekregen. De rustige avonden worden gelukkig meer dan gecompenseerd door het voetbal. De voetbalhaters zullen wat beter moeten zoeken naar alternatieven. Vooral voor hen (maar ook voor alle anderen) tipt 3VOOR12/Utrecht The A-Bones en Green Hornet in dB’s en het Source Festival op zaterdag en zondag.

The A-Bones en Green Hornet, Source Festival, Source loves Kompakt

Wanneer: vrijdag 9 juli
Wat: Boppin’ The Rock
Waar:
dB’s
Wie: The A-Bones + Green Hornet 
 

Waarom: Nog net voor het zomerreces heeft dB’s vrijdag twee bands op het podium staan die rauwe, pure rock ’n roll spelen. Met tussenpozen laten de legendarische A-Bones uit New York al sinds 1984 horen hoe eerlijke garage Rock ’n Roll moet klinken. In die periode is de band van het echtpaar Miller er alleen maar beter op geworden. Ook op het affiche (het woord voorprogramma durven we niet in de mond te nemen) staat Green Hornet uit Groningen. Met een bezetting van orgel, gitaar en drums mixen ze garage, punkrock en blues. Trashy en intens maar altijd met een dosis soul. Zet voor de aardigheid hun derde, bij Excelsior verschenen, album So Much To Give nog maar eens op. Dan begrijp je wat we bedoelen. Zo vlak voor de vakantie is dit een feestje waar je maar beter bij kunt zijn.

 
 

Wanneer: zaterdag 10 en zondag 11 juli
Wat: Source Festival
Waar: Nedereindse plas
Wie: Moderat, Koze, Theo Parrish, Robert Hood, Darko Esser, Akkachar, Nuno Dos Santos, Pitto, Knobsticker e.v.a.
 

Waarom: Dancefestival Soure en hiphopfestival Roffest kennen verschillende parallellen. Beiden vonden vorig jaar plaats op het Paperdome terrein maar moesten dit jaar op zoek naar een nieuwe locatie. Voor Source is dat de Nedereindse plas geworden. Ook maken beide festivals een groei in aantallen bezoekers door (Source gaat dit jaar naar twee dagen) zonder dat het kleinschalige karakter daarbij geweld wordt aangedaan. Misschien wel de belangrijkste parallel is de programmering. Met namen als Moderat, Koze, Theo Parrish en Robert Hood laat Source, net als Roffest, ook een inhoudelijke groei zien. Bij onze collega’s van 3VOOR12 vind je een interview met Matthijs Theben Terville, één van de organisatoren, waarin hij vertelt over het programma en de groei van het festival.
 

Op zaterdag kun je na afloop van het festival nog door naar Tivoli de Helling voor Source loves Kompakt.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht