The Big Five laten zich zien tijdens Roffest The Big Five laten zich zien tijdens Roffest

Op hiphopsafari in het Julianapark

, Tekst: Renate van Roosmalen (m.m.v. Maarten Braun) / Foto's: Arne Coomans en Robin Clemens

The Big Five laten zich zien tijdens Roffest

Op hiphopsafari in het Julianapark

Tekst: Renate van Roosmalen (m.m.v. Maarten Braun) / Foto's: Arne Coomans en Robin Clemens ,

Van top tot teen ingesmeerd met muggenwerende sunblock, kompas en Zwitsers zakmes goed weggestopt in een van de vele zakken van onze afritsbroek en met een verrekijker om de nek, tijgerde 3VOOR12/Utrecht zich een weg door het struikgewas van het Julianapark. Onze missie: het ontwaren van The Big Five.

Op hiphopsafari in het Julianapark

Het is zover! De maan en de sterren zijn vannacht in de uiterst ongebruikelijke constellatie gedraaid die het ecologische unicum dat vandaag plaatsvindt mogelijk maakt. Het is maar goed dat we gisteravond alvast onze tas hebben ingepakt, want het was een onrustige nacht, vol oerkreten en vurig getoeter. Het universum maakte zich hoorbaar op voor het spektakel dat moeder natuur deze zaterdag voor ons in petto heeft.

Van top tot teen ingesmeerd met muggenwerende sunblock, kompas en Zwitsers zakmes goed weggestopt in een van de vele zakken van onze afritsbroek en met een verrekijker om de nek, tijgeren we ons een weg door het struikgewas van het Julianapark. De drukkende hitte doet het zand en gebladerte aan ons hoofd plakken, wat ons nog minder op doet vallen. Dat komt goed uit, want de exotische diersoorten die we hopen aan te treffen laten zich wellicht afschrikken wanneer ze ons in de smiezen krijgen.

Als we goed opletten en onzelf niet verraden, kunnen we hier vanmiddag niemand minder dan The Big Five in volle glorie aanschouwen. Niet de voetballers waar onze sportcollega’s al wekenlang over ginnegappen, maar de echte grote vijf: de leeuw, de olifant, de neushoorn, de buffel en het luipaard. Uit betrouwbare bronnen weten wij dat elke soort zijn eigen roedel meeneemt naar dit relatief kleine stukje flora middenin de bebouwde kom van Utrecht. Allen komen samen aan de drinkvijver die in de tropische hitte hopelijk wat verkoeling kan bengen. De wegen van het broeikaseffect zijn ondoorgrondelijk; hoe gaat deze samenkomst uitpakken?

Gezien: Roffest, met onder andere onder andere Fakkelteit, The Q4, Noah's Ark, Raen, Nebulon, Hof van Jaeden en SamenSterk, zaterdag 3 juli @ Julianapark

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht