Source Festival afgelast na noodweer Source Festival afgelast na noodweer

Schade te groot om zondag-editie te laten doorgaan

, Atze de Vrieze

Source Festival afgelast na noodweer

Schade te groot om zondag-editie te laten doorgaan

Atze de Vrieze ,

Het Source Festival in Utrecht heeft zwaar te lijden gehad onder het noodweer van zaterdagavond. "Door het noodweer hebben we gisteren het festival voortijdig moeten afbreken. Dit hebben we gedaan om de veiligheid van de bezoekers te kunnen waarborgen. Vanwege deze extreme weersomstandigheden moeten we de tweede festivaldag op 11 juli helaas afgelasten."

Schade te groot om zondag-editie te laten doorgaan

Het Source Festival in Utrecht heeft zwaar te lijden gehad onder het noodweer van zaterdagavond. Gisteravond rond 21:20, tijdens de set van Robert Hood werd het festival stilgelegd toen een enorme hoosbui losbarstte. Het festival laat weten op zijn website: "Door het noodweer hebben we gisteren het festival voortijdig moeten afbreken. Dit hebben we gedaan om de veiligheid van de bezoekers te kunnen waarborgen. Vanwege deze extreme weersomstandigheden moeten we de tweede festivaldag op 11 juli helaas afgelasten. De schade aan het terrein is zo groot dat we geen festival meer kunnen neerzetten."

Het dance festival vond plaats bij de Nedereindse Plas, tussen Utrecht en Nieuwegein. Onder meer Joris Voorn, Superpitcher en Theo Parrish stonden op het programma. Zondag zou een tweede, meer bescheiden dag plaatsvinden, waarvoor het terrein verkleind zou worden van 5.000 naar zo'n 1.500 bezoekers, die ook op groot scherm naar de finale van het WK zouden kijken op de videoschermen van hoofdact Moderat. De organisatie van het festival is op dit moment niet bereikbaar om toe te lichten welke schade het terrein precies opgelopen heeft. Wel is duidelijk dat zaterdagavond tijdens het optreden van Red Nose Distrikt al enkele keren de stroom uitviel. De organisatie belooft bezoekers op de hoogte te houden via hun website en Facebook. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht