Ik ga naar Roffest en ik neem mee...

Survivalpakket voor festivalgangers

Tekst: Renate van Roosmalen ,

Voetbal, voetbal, voetbal, olé, olé, olé. Uitgehost, in ademnood van het vuvuzelatoeteren en met resten van oorlogskleuren nog op de wangen, maken we ons op om een andere jungle in te duiken. Nog een nachtje slapen en dan breekt de beestenboel los in het Julianapark. 3VOOR12/Utrecht stelt alvast een survivalpakket samen.

Survivalpakket voor festivalgangers

De loslopende kippen zullen zich even moeten terugtrekken uit hun natuurlijke habitat, want in het Julianapark strijken morgenmiddag vervaarlijke beesten neer. Bijzonder is dat hele roedels van uiteenlopende families bijeenkomen. Een zeldzame kans om deze exemplaren op één plek en van zeer nabij te kunnen bestuderen. Maar pas wel op: van een aantal van deze roedels is bekend dat ze er aaibaarder uitzien dan dat ze zijn! Of was het nu andersom? Hoe het ook zij: 3VOOR12/Utrecht is erbij om dit ecologische spektakel van dichtbij te verslaan. En omdat wij natuurlijk niet gek zijn, stellen we alvast een survivalpakket samen. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

Roffest survivalpakket:

- verrekijker
- kompas
- zakmes
- stuk touw
- niet-synthetische kleding in camouflagekleuren (trek aan)
- groene of bruine verf (voor op gezicht, modder mag ook)
- safarihoedje
- ademend, waterdicht ondergoed (trek aan)
- camera
- lens met zoom
- bergschoenen (trek aan)
- extra schoenveters
- zonnebrandcreme (factor 30)
- anti-muggenzalf
- zonnebril (zonder reflecterende glazen!)
- pleisters
- zoutoplossing
- plastic zakken (tegen mogelijke regen)
- klamboe (opgerold, voor ’s nachts)
- zaklamp
- pen

 

Te zien: Roffest met onder andere Fakkelteit, The Q4, Noah's Ark, Raen, Nebulon, Hof van Jaeden en SamenSterk, zaterdag 3 juli 2010 @ Julianapark