EKKO wil hele imago opfrissen EKKO wil hele imago opfrissen

Utrechts poppodium verbouwt in meerjarenplan eerst café dan zaal

, Ingmar Griffioen

EKKO wil hele imago opfrissen

Utrechts poppodium verbouwt in meerjarenplan eerst café dan zaal

Ingmar Griffioen ,

Schrik niet als je voor de deur van EKKO een grote container vol puin ziet en bij binnenkomst de bar opeens een slag gedraaid blijkt. Het Utrechtse podium verbouwt. "We zijn bezig om het imago op te frissen en willen vooral ook een stap maken qua geluid", vertelt directeur André Baars.

Utrechts poppodium verbouwt in meerjarenplan eerst café dan zaal

Schrik niet als je voor de deur van EKKO een grote container vol puin ziet en bij binnenkomst de bar opeens een slag gedraaid blijkt. Het Utrechtse podium verbouwt, maar het programma vindt in de zaal wel doorgang, ook de WK-finale. "We zijn bezig om het imago op te frissen en willen vooral ook een stap maken qua geluid", vertelt directeur André Baars.

Het hele proces beslaat volgens de directeur zeker twee tot drie jaar. "We zijn begonnen met de huisstijl en nu is het café aan de beurt. Ook de zaal wordt helemaal aangepakt, waarschijnlijk volgend jaar zomer. We doen het stap voor stap, want we moeten wel het geld bijeensprokkelen. We hopen in samenwerking met de gemeente en andere fondsen ook de totale techniek te vervangen. Qua licht hebben we al heel veel zelf gedaan, maar het geluid is een te grote klus om zelf te behappen. We willen nieuwe speakers, een mengtafel, monitoren, etcetera."

In het café wordt de bar verplaatst naar de lange wand om meer ruimte te maken voor tafeltjes en "een echt lekker café-gevoel". De komende twee weken is het bargedeelte voor de EKKO-bezoekers afgezet. "Er komt achterin een extra ruimte, een soort tweede dance-area met ook een dj-booth." In de zaal wordt ook naar een betere opstelling van de bar of een extra tappunt gekeken en wil Baars vooral de trapjes en onpraktische barrières weg hebben. De capaciteit van het podium verandert niet door de verbouwingen.

De WK-finale is zondag zoals gepland in de zaal te zien, verzekert Baars. "We hebben daar ook een bar. We kunnen alleen wat minder mensen binnenlaten en je zult misschien iets langer op je biertje moeten wachten."

De verbouwing is niet ingegeven door de strengere brandveiligheidseisen. "We moeten wel aanpassingen doen van de brandweer, maar dat staat los van de redenen waarom we dit doen. Het is vooral nodig om de uitstraling te verbeteren. Dat kan dankzij de nieuwe brouwer, maar eigenlijk vooral omdat we er in EKKO met z'n allen tegenaan gaan. Omdat hier elke dag van begin tot eind vele vrijwilligers staan te beuken. Daar ben ik echt trots op, dat zegt iets over de spirit."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht