A Day in the Life: Beep! Beep! Back up the Truck A Day in the Life: Beep! Beep! Back up the Truck

Contacten opdoen en veel praten tijdens NXNE

, Tekst: Marc van der Laan / Foto's en onderschriften: Boudewijn Rosenmuller

A Day in the Life: Beep! Beep! Back up the Truck

Contacten opdoen en veel praten tijdens NXNE

Tekst: Marc van der Laan / Foto's en onderschriften: Boudewijn Rosenmuller ,

In de serie A Day in the Life geeft 3VOOR12/Utrecht je letterlijk een kijkje in het leven van muzikaal Utrecht. Deze keer geven Boudewijn Rosenmuller en Nicolai Adolfs van Beep! Beep! Back up the Truck een impressie van hun bezoek aan NXNE, het Canadese showcasefestival voor nieuwe muziek.

Contacten opdoen en veel praten tijdens NXNE

De afgelopen twaalf maanden waren succesvol voor het Utrechtse indielabel Beep! Beep! Back up the Truck. Het door hen uitgebrachte debuutalbum van The Black Atlantic wordt alom geprezen en met My Bubba & Mi hebben ze hun eerste buitenlandse act getekend. Van een toch vooral op Nederland gericht label maken ze zo in minder dan een jaar tijd de grote sprong naar het buitenland. De filosofie van het label om hun muziek gratis digitaal aan te bieden helpt daarbij. Het internet kent immers geen grenzen.

De kwaliteit van het album van The Black Atlantic wordt inmiddels ook buiten onze landsgrenzen onderkend. De band heeft met een aantal tussenpozen al in veel Europese landen gespeeld en ook de Verenigde Staten wordt regelmatig bezocht. Medio juni speelde de band op North by Northeast (NXNE), de Canadese tegenhanger van SXSW. Dat één van hun bands daar speelde, was een mooie aanleiding voor Beep! Beep! om het label ook internationaal te presenteren. Boudewijn Rosenmuller en Nicolai Adolfs reisden naar Canada om met interessante mensen in contact te komen. Dat betekende vooral veel bellen, afspraken maken en praten. Tussendoor konden ze gelukkig ook nog wat bandjes bekijken.

Voor Boudewijn en Nicolai was aanwezig zijn op NXNE een waardevolle ervaring. “The Black Atlantic scoorde een hattrick met hun shows, wij hebben veel interessante en belangrijke contacten opgedaan en we hebben een toffe dansvideo als souvenir.” Over het resultaat van alle gesprekken hopen ze snel meer te kunnen vertellen. Het bezoek aan NXNE smaakt in ieder geval naar meer. “Volgend jaar gaan we weer. Maar eerst Popkomm, CMJ, Eurosonic en SXSW natuurlijk!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht