Weekagenda week 2

Clash of the Titans, Source on Stage, Klub Radar, Vette Analoge Shit en We Were Promised Jetpacks

Tekst: Marc van der Laan ,

Als je afgaat op de kranten, tijdschriften, webmagazines, sociale netwerken of radioprogramma’s van deze week, kun je het gevoel krijgen dat je niet meedoet als je niet bij Eurosonic/Noorderslag bent. Het programma van deze weekagenda brengt je fysiek niet in Groningen maar wij van 3VOOR12/Utrecht durven te stellen dat er dit weekend ook in Utrecht muzikaal veel te beleven is.

Clash of the Titans, Source on Stage, Klub Radar, Vette Analoge Shit en We Were Promised Jetpacks

Wanneer: vrijdag 15 januari
Wat: Clash of the Titans voorronde 6
Waar: ACU
Wie: Felicity Vex, Mister Blue Sky, Sanchez [the Devil & the Hierophant], Noizgate & Sorrows Edge

Waarom: De leukste bandwedstrijd van Utrecht is precies op de helft. Vijftig bands spelen in tien voorrondes alsof hun leven ervan afhangt. De beste bands van elke ronde gaan door naar de twee halve finales. Eind maart vindt de finale plaats in EKKO. Daar gaan de vijf overgebleven bands het muzikale gevecht aan en moet de jury bepalen wie dit jaar The Clash of the Titans wint. Neem een kijkje in ACU als je nieuwsgierig bent naar de staat van de Utrechtse popmuziek of als je wilt zien wie de kanshebbers zijn om in mei op het bevrijdingsfestival te spelen. 
 

Wanneer: vrijdag 15 januari
Wat: Source on Stage
Waar: EKKO
Wie: Efdemin, Daso, Dollkraut & Bert de Rooij, Paul Bergen, Donker Collective

Waarom:
Na al het bandjesgeweld kun je vrijdag ook nog door naar EKKO voor een nieuwe editie van Source on Stage. Natuurlijk zijn er weer toffe dj’s, in dit geval Efdemin en Daso. In het cafégedeelte moet een bijzondere kruisbestuiving plaats vinden tussen schilderkunst en (pop-)fotografie. De schilders van het Donker Collective werken ter plekke aan levendige schilderijen en laten zich daarbij inspireren door het werk van pop-, rock- en jazzfotograaf Paul Bergen. 
 

Wanneer: zaterdag 16 januari
Wat: Klub Radar 09
Waar: Tivoli de Helling
Wie: Isbells, Clara Clara, Joensuu 1685, Slugabed, Loops Haunt, DJ Quasimodo

Waarom: Omdat deze editie van Klub Radar het beste alternatief is voor hen die diep in hun hart toch een beetje bij Eurosonic/Noorderslag zouden willen zijn. Met uitzondering van DJ Quasimodo spelen alle acts namelijk ook in Groningen. De verstilde folk van Isbells heeft in thuisland België al veel los gemaakt. Joensuu 1685 is geïnspireerd door My Bloody Valentine en The Jesus and Mary Chain en heeft met hun show van vorige week in Rotterdam al veel indruk gemaakt. Maar zoals we van Klub Radar gewend zijn staat ook de rest van het programma weer garant voor een avond vol afwisseling en nieuwe ontdekkingen.
 

Wanneer:
zondag 17 januari
Wat: Beep! Beep! Back up the Truck presenteert Vette Analoge Shit
Waar: dB’s
Wie: THAO with the Get Down Stay Down en Kismet

Waarom: Wie dacht dat de folk revival zijn hoogtepunt had bereikt komt bedrogen uit. Ook bij THAO with the Get Down Stay Down zijn folkinvloeden te horen en dan niet van het verstilde maar juist van het lichtvoetige soort. Hun muziek wordt uitgebracht door het befaamde Kill Rock Stars dat ons eerder al heeft verblijd met (eerste) platen van bands als Deerhoof, Sleater Kinney, Elliiott Smith en The Decemberists Het voorprogramma wordt verzorgd door het Utrechtse Kismet. En met gratis soep en brood is er eigenlijk geen betere besteding van de zondagmiddag te bedenken (aanvang 16:00!).

Wanneer: zondag 17 januari
Wat: Indierock
Waar: EKKO
Wie: We Were Promised Jetpacks en The Stutters

Waarom: Het mooie van de middagshow in dB’s is dat je met een maaltijd achter je kiezen door kunt naar EKKO voor We Were Promised Jetpacks. De mannen uit Glasgow hebben vorig jaar hun debuutalbum uitgebracht met invloeden van The Twilight Sad en het vroege werk van Biffy Clyro. Dat heeft ze in november een plekje op London Calling opgeleverd dat door 3VOOR12 met “veelbelovende erupties” werd gerecenseerd. Klinkt als een spannend einde van een zondag die zo rustig is begonnen met de folk van THAO.