We vs. Death tekent bij Sinnbus voor Duitstalig gebied

Tweede langspeler postrockers komt in zes landen op vinyl uit

Ingmar Griffioen ,

In april 2009 verscheen de tweede langspeler van We vs. Death, nu gaat met de vinyl-release een lang gekoesterde wens in vervulling. De postrockers tekenden bij het Duitse indielabel Sinnbus, dat het album 19 februari uitbrengt in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Ook op vinyl. "Dat wilden wij ook, dus brengt Beep! Beep! Back Up The Truck het vinyl in de Benelux uit."

Tweede langspeler postrockers komt in zes landen op vinyl uit

In april 2009 verscheen de tweede langspeler van We vs. Death. Een klein jaar later gaat met de vinyl-release een lang gekoesterde wens in vervulling. De Utrechtse postrockers tekenden een deal met het Duitse indielabel Sinnbus, dat het album op 19 februari uitbrengt in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. "Zij wilden ook graag vinyl en dat wilden wij ook", vertelt drummer Gerben Houwer. "Dus brengt Beep! Beep! Back Up The Truck het vinyl in de Benelux uit."

Voor We vs. Death betekent de deal met Sinnbus een nieuwe focus. "We zijn altijd op Engeland gericht geweest, hebben daar een keer op zeven getourd", vertelt Houwer. "Mooi dus dat het vizier nu op Duitsland gericht is. Dat is heel belangrijk voor ons, want daar kunnen we veel spelen." In februari gaat de groep kort naar Duitsland en in mei staat een langere Duitse tour gepland. "Dat is wel een voorwaarde vind ik. Als je een plaat uitbrengt moet je ook gaan touren, anders kun je het beter niet doen."

Houwer is erg blij met de overeenkomst met Sinnbus. "Bij de eerste plaat was er al contact, toen hebben ze ook een show voor ons in Berlijn geboekt." Bij de tweede cd A Black House, A Coloured Home hapte het Duitse label wel toe. "Ze waren enorm enthousiast, ook persoonlijk. Voor ons is het een fijn label om mee te werken. Sinnbus is modern, ze geven platen uit met het oog op digitale distributie. En ik vind hun bandstal erg goed, van goede singer-songwriters tot stevige progressieve indiebands."

Vinyl is wel speciaal voor We vs. Death. "Wij zijn vinyl-liefhebbers, ja. Onze eerste release was ook vinyl, een 7-inch. Volgens mij is het goed verschillende dingen aan te bieden. Wij hebben downloaden altijd gestimuleerd en ik denk dat dat een van de redenen is dat we altijd veel in het buitenland kunnen spelen. Er zijn ook altijd mensen die iets tastbaars willen. Met vinyl ziet het artwork er mooi en groot uit en het klinkt als een klok."

Ondertussen werkt de groep al aan een volgende release. "Het is nog niet zeker of het een heel album wordt. Maar in november bestaan we tien jaar en om dat te vieren willen we in ieder geval iets uitbrengen."