Club 3VOOR12/Utrecht blijft binnen de 10 decibel

Warme momenten met sterke akoestische optredens

Tekst: Marc van der Laan / Foto's: Jorg Roosma ,

De eerste Club 3VOOR12/Utrecht van 2010 valt samen met de traditionele Nieuwjaarsduik. In een sfeervol aangekleed dB’s proberen vier bands het volume niet boven de 10 decibel uit te laten komen en tegelijkertijd het publiek op te warmen. Goede voornemens afgewisseld met ritmisch meeklappen zorgen voor een relaxte zondagmiddag.

Warme momenten met sterke akoestische optredens

De eerste Culturele Zondag van het jaar is traditiegetrouw de Nieuwjaarsduik. In dat kader vond op een ongebruikelijke zondag en een ongebruikelijk tijdstip de eerste Club 3VOOR12/Utrecht van 2010 plaats. Het thema van deze Nieuwjaarsduik is ‘tien’. De optredende artiesten vulden dat in door via akoestisch spel te proberen het volume onder de 10 decibel te houden. Het met banken, schemerlampen en haardvuur sfeervol aangeklede dB’s biedt een intieme setting voor sterke shows van The Cosmic Carnival, Eefje, Skiggy Rapz en The Black Atlantic. Hoewel de zaal aan het begin nog koud is, zorgen de hartverwarmende optredens, het grote aantal bezoekers en de gevraagde publieksparticipatie ervoor dat de temperatuur stijgt naarmate de middag vordert. Om de nieuwjaarsstemming nog even vast te houden vraagt presentatrice Evelien Bosch de bands naar hun muzikale hoogtepunten van 2009 en voornemens voor 2010. Na deze relaxte aftrap van het nieuwe jaar stappen we weer opgewarmd de koude buitenlucht in.

Gezien: Club 3VOOR12/Utrecht tijdens Nieuwjaarduik met The Cosmic Carnival, Eefje, Skiggy Rapz en The Black Atlantic, zondag 3 januari 2010 @ dB's.