Boemklatsch' eerste artiesten-cd wordt 'knalalbum'

Utrechts beats-collectief hoopt op presentatie op 5 Days Off

Ingmar Griffioen ,

Donderdag maakte Boemklatsch het publiek nog gek op EuroSonic en op Noorderslag zagen we ze zelf uit hun plaat gaan op Zwart Licht. Het Utrechtse collectief vindt het na alle dj-sets en mix-albums nu tijd voor een artiestenalbum. Producers $jammie the Money en Mike Mago werken keihard in de studio om de plaat te kunnen presenteren op 6 maart op 5 Days Off. Sjam: "Het wordt een knalalbum, we zijn nog bezig met een paar grote buitenlandse namen."

Utrechts beats-collectief hoopt op presentatie op 5 Days Off

Donderdag maakten ze het publiek nog gek op EuroSonic en op Noorderslag zagen we ze zelf uit hun plaat gaan op Zwart Licht: de heren van Boemklatsch. Het Utrechtse collectief maakte naam met feesten, dj-sets en mix-albums en vindt de tijd rijp voor de volgende stap: een artiestenalbum. Producers $jammie the Money (Sjam Sjamsoedin) en Mike Mago werken keihard in de studio om de plaat te kunnen presenteren op 6 maart op 5 Days Off. Sjam: "Het wordt een knalalbum met naast beats ook hier en daar een liedje. Je kunt alles verwachten wat we ook draaien; dubstep, electro, wat plattere dingen, rave, dat soort herrie."

De presentatie op 5 Days Off is nog niet zeker. "Dat is de deadline die we voor onszelf gesteld hebben en ook een behoorlijke stressfactor", vertelt Sjam net voordat hij de studio weer induikt. "We zijn bezig met een aantal grote features, grote namen uit het buitenland. En het is een beetje de vraag of het allemaal op deze korte termijn lukt, of dat we wachten met uitbrengen tot het allemaal geregeld is." Sjam neigt naar de laatste optie. "Ik heb liever dat ons eerste artiestenalbum zo tof als mogelijk is, dan dat we concessies doen. Maar het is natuurlijk wél een mooi momen om het te presenteren. We staan op 5 Days Off met The Bloody Beetroots, twee gasten uit Italië die met harde beats de zalen op hun kop zetten."

Mike Mago en $jammie the Money brachten eerder al onder eigen naam releases uit. "Maar samen met Illvester zijn we Boemklatsch en hebben we net iets andere ideeën. Sowieso hebben die releases niet echt superveel aandacht gehad, dus veel mensen maken zo voor het eerst kennis met onze producties." De plaat komt volgens Sjam in ieder geval fysiek uit op het eigen Bmkltsch Rcrds. "Over de digitale release zijn we nog in conclaaf." Gehoopt wordt op een sterke partij, zoals het Belgische Lektroluv label.

Op 18 januari verscheen de Spikkeltjes EP (ft. Faberyayo) op dit label van electro-dj Lektroluv. "Die track heb ik gemaakt voor de mixtape Mixing In Action. Een oud tussendoortje met Pepijn van De Jeugd Van Tegenwoordig, die opeens wordt gedraaid op Studio Brussel en ook opgepikt door Lektroluv. Ja, De Jeugd doet het goed in België en voor ons is het ook een mooie eerste stap. We krijgen daar nu ook gigs en hebben een boeker. Kicken, dat is toch waar het om gaat." Voorlopig staat alles echter in het teken van de release. "Mike en ik zitten de komende tijd ieder uur dat we hebben in de studio."

Op deze website wordt afgeteld naar de albumrelease en is een kleine teaser te horen.