3VOOR12/Utrecht duikt het nieuwe jaar in met stille concerten

Akoestische optredens in dB’s van o.a. Eefje, Skiggy Rapz en The Black Atlantic

Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Je bent nog niet uitgefeest met kerst en oud en nieuw of de Nieuwjaarsduik staat al weer voor de deur. In het kader van deze Culturele Zondag is er een wel heel bijzondere editie van Club 3VOOR12/Utrecht in dB’s. Eefje, The Cosmic Carnival, Skiggy Rapz en The Black Atlantic treden volledig akoestisch op.

Akoestische optredens in dB’s van o.a. Eefje, Skiggy Rapz en The Black Atlantic

Je bent nog niet uitgefeest met kerst en oud en nieuw of de Nieuwjaarsduik staat al weer voor de deur. In het kader van deze Culturele Zondag is er een wel heel bijzondere editie van Club 3VOOR12/Utrecht in dB’s. Aanstaande zondag tussen 13.00 en 17.30 uur treden Eefje, The Cosmic Carnival, Skiggy Rapz en The Black Atlantic volledig akoestisch op. Het thema is ‘Tien’ dus de artiesten zullen het onder de tien decibel proberen te houden. Onmogelijk? Ja natuurlijk, maar intiem genieten van mooie liedjes wordt het in ieder geval.

Eefje

Deze dame won afgelopen jaar de Grote Prijs in de categorie singer-songwriter. Alsof de redactie het wist, mocht ze de avond ervoor in De Wereld Draait Door dertig seconden van ‘Hartslag’ ten gehore brengen. Haar singer-songwriterpop brengt ze in haar moedertaal, Nederlands dus. Ze zingt over verliefd zijn, binnen zitten of buiten zijn en dat allemaal even verfrissend en soms ontroerend.

The Cosmic Carnival
Nog een grote prijswinnaar, maar dan in de categorie poprock. Op hun MySpace heeft de band 2010 dan ook meteen maar uitgeroepen tot ‘Year of the Carnival’. Denk meerstemmige poprock sterk gestoeld op The Beatles en consorten. Fijn samen luisteren dus.

Skiggy Rapz
Skiggy Rapz kennen we van Keynote Speakerz en natuurlijk als vermaard soloartiest. Vanmiddag doet hij het met twee akoestische gitaren. Weer eens wat anders dus, maar altijd met de overweldigende flow waar Skiggy bekend om staat.

The Black Atlantic
Dit Groningse gezelschap maakt keer op keer diepe indruk met hun melancholische indiefolk. Bon Iver galm met samenzang als Fleet Foxes. De heren en dames van The Black Atlantic staan garant voor een half uur kippenvel.

13.00 - 13.30 The Cosmic Carnival
14.00 - 14.30 Eefje
15.00 - 15.30 Skiggy Rapz
16.00 - 16.30 The Black Atlantic


Club 3VOOR12/Utrecht i.h.k.v. Nieuwjaarsduik met: Eefje, The Cosmic Carnival, Skiggy Rapz, The Black Atlantic @ dB’s, zondag 3 januari
Aanvang: 13.00 uur
Entree: Gratis, reserveren is dit keer niet nodig