Zon, regen, bier en veel Utrechts talent op vermakelijke eerste editie IBB Fest Zon, regen, bier en veel Utrechts talent op vermakelijke eerste editie IBB Fest

Fijne muzikale afsluiting van de zomervakantie

, Tekst: Linda van Houwelingen en Rianne Moes / Fotografie: Armelle van Helden

Zon, regen, bier en veel Utrechts talent op vermakelijke eerste editie IBB Fest

Fijne muzikale afsluiting van de zomervakantie

Tekst: Linda van Houwelingen en Rianne Moes / Fotografie: Armelle van Helden ,

Het grote studentencomplex aan de Ina Boudier-Bakkerlaan in Utrecht hield afgelopen zaterdag haar eigen festival, genaamd IBB Fest. Naast muzikaal talent, voornamelijk van Utrechtse bodem, was er veel zon, regen, bier en waren er uiteraard een hoop studentikoze bezoekers.

Fijne muzikale afsluiting van de zomervakantie

Aan het begin van de middag schrikken de regenbuien de studenten nog af. Een handjevol mensen is afgekomen op het IBB Fest. Later op de middag gaat de zon schijnen en is het goed toeven op het grasveld bij het studentencomplex. Banken worden overal vandaan gesleept en naarmate de middag vordert wordt het steeds drukker. Het publiek bestaat, niet erg verrassend, voornamelijk uit studenten, maar dan wel die van het hippe soort.

De sfeer onder het publiek is goed, al zijn de mensen van de organisatie niet bepaald het zonnetje in huis. De rock ’n roll status van de 3VOOR12/Utrecht redactie wordt maar weer eens bevestigd als zij uit de backstage gebonjourd worden op verdenking van het “misbruik maken van een backstagebandje.” De cola’s zonder prik gaan dus helaas aan onze neuzen voorbij.

Een paar dingen komen nog wat rommelig over, zo moeten de dj’s plaatjes draaien terwijl pal naast hen een band aan het soundchecken is. Niet handig, maar pauze-dj’s van het Vinyl Collectief en dj-duo Oui! weten tussen de bands door toch flink wat prettige platen te draaien. Al met al bleek het IBB Fest een fijne afsluiter van de zomervakantie, inclusief wat typisch Hollandse zomerbuitjes.


Gezien: IBB fest met Ear to the Ground, My Blue Van, Kensington, The Secret Love Parade, Santanero en Knobsticker, zaterdag 28 augustus 2010 @ IBB-complex

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht