Weekagenda week 33 Weekagenda week 33

Subbacultcha presenteert Harlem, Biton Open Air, Kranck, Biertuin concert met HEUG

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 33

Subbacultcha presenteert Harlem, Biton Open Air, Kranck, Biertuin concert met HEUG

Tekst: Marc van der Laan ,

Summer Darkness zit er nog niet op of Lowlands staat al weer voor de deur. Ter overbrugging naar en als afsluiting van het weekend heeft 3VOOR12/Utrecht weer een aantal live-optredens geselecteerd.

Subbacultcha presenteert Harlem, Biton Open Air, Kranck, Biertuin concert met HEUG

Wanneer: dinsdag 17 augustus
Wat: Subbacultcha presents
Waar: EKKO
Wie: Harlem en Apneu

Waarom: De jongens en meisjes van Subbacultcha brengen je elke maand weer op de hoogte van de hipste bandjes in Subbacultcha Magazine en op hun website. Een paar keer per jaar kun je ook live zien of die bandjes de hype waard zijn. In EKKO presenteren ze vanavond het uit Austin, Texas afkomstige Harlem, een nieuw rammelig, gitaarbandje op het Matador label. Voorprogramma is het Amsterdamse Apneu en de plaatjes worden gedraaid door Barry Stiletto.


Wanneer: woensdag 18 augustus
Wat: Biton Open Air (vanaf 17:15 uur)
Waar: Lucasbolwerk
Wie: Jetlox Lion, The Mrs., Klopje Popje, Primer, HipHopKloon, Resistor, The Shenanigans

Waarom: Deze week begint de UIT, de jaarlijkse introductie voor de nieuwe eerstejaars studenten. Alle opleidingen, kroegen, culturele instellingen en studentenverenigingen presenteren zich dan van hun beste kant. Binnen de Utrechtse studentenverenigingen heeft Biton een afwijkend profiel: ongedwongen en progressiever. Het redelijk alternatief zeg maar. Dat zie je ook terug in de manier waarop ze met Biton Open Air al een aantal jaar hun muzikale bijdrage aan de UIT leveren. Geen Nederlandstalige krakers, coverbands of overjarige discostampers maar gewoon leuke bandjes en dj’s die meestal uit stad of regio komen. Op woensdag kun je vanaf 17:15 uur zowel buiten als binnen luisteren naar de bands en dj’s.


Wanneer: donderdag 19 augustus
Wat: Kranck (23:00 uur)
Waar: Dock 154
Wie: Visser, Nakadia, Moritz e.a.

Waarom: Afgelopen weekend op Stekkerfest Kranck gemist? Jammer, maar niet getreurd. Donderdag staan ze weer klaar in Dock 154 met een verse portie minimal, techno en  techhouse.


Wanneer: zondag 22 augustus
Wat: Biertuin Concert
Waar: dB’s
Wie: HEUG

Waarom: Al een paar weken lang kun je elke zondagmiddag vanaf een uur of vier bij dB’s terecht voor een potje bier, barbecue en fijne muziek. De bands die spelen komen steevast uit Utrecht en hebben één gemene deler: misschien niet zo bekend maar lokaal hebben ze zeker een reputatie opgebouwd. Deze zondag wordt je vermaakt door HEUG, één van de vele projecten van alleskunners Jan Schellink en Danibal. Denk loops, mondharp en klankexperiment. Maar denk vooral relaxen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht