Weekagenda week 32 Weekagenda week 32

Vette Analoge Shit, Summer Darkness, Stekkerfest

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 32

Vette Analoge Shit, Summer Darkness, Stekkerfest

Tekst: Marc van der Laan ,

Het weekend staat natuurlijk helemaal in het teken van Summer Darkness. Voor hen die zich minder aangetrokken voelen door de Dark Underground zijn er ook nog andere muzikale activiteiten in het Utrechtse zoals Vette Analoge Shit en Stekkerfest.

Vette Analoge Shit, Summer Darkness, Stekkerfest

Wanneer: donderdag 12 augustus
Wat: Vette Analoge Shit
Waar: dB’s
Wie: Alarma Man en Sanchez, The Devil & The Hierophant

Waarom: Formeel is het nieuwe concertseizoen nog niet begonnen maar Vette Analoge Shit is alweer uit de startblokken. De formule is nog steeds dezelfde: indiebands uit binnen- en buitenland worden samen op het podium gezet. Kenmerkend zijn de persoonlijke keuzes van de mannen achter Vette Analoge Shit, die al heel wat verrassende ontdekkingen hebben opgeleverd. Vanavond kun je in dB’s luisteren naar het Zweeds Alarma Man, dat zich ergens tussen Drive Like Jehu, Joy Division en Fugazi beweegt. Daarnaast geeft het Utrechtse postcore gezelschap Sanchez, The Devil & The Hierophant alvast een voorproefje van hun debuutalbum dat ze later deze maand in ACU presenteren.


Wanneer: vrijdag 13 tot en met zondag 15 augustus
Wat: Summer Darkness
Waar: diverse locaties in de Utrechtse binnenstad
Wie: onder andere Brendan Perry, Phelios,Spiritual Front, Ianva, Tzolk’in, And One, In Slaughter Natives, Genevieve Pasquier, DAF, Zwarte Poëzie

Waarom: Voor het hoe en waarom van Summer Darkness verwijzen we naar de keuze van Sven Schlijper en het interview met bedenker en hoofdprogrammeur Kees de Brouwer die eerder op de site zijn verschenen.
In Museum Speelklok vinden op zaterdag en zondag nog unieke concerten plaats, waarbij de artiesten gebruik maken van de instrumenten van het museum. De muziek die wordt gespeeld loopt uiteen van neofolk tot neoklassiek en Italiaanse passie tot Duitse romantiek. Voor deze concerten is een beperkt aantal gratis kaarten beschikbaar die af te halen zijn aan de kassa van Tivoli Oudegracht.
Op zaterdagavond kun je na de optredens nog los op de electro, acidhouse en discopunk die Rauw weer voor je in petto heeft. Dat mix van goths en de reguliere Rauw bezoekers levert vast mooie plaatjes op.

Check ook nog even de Summer Darkness sampler op de luisterpaal.


Wanneer: zaterdag 14 augustus
Wat: Stekkerfest (vanaf 12:00 uur)
Waar: Park Transwijk
Wie: Ripperton (live), Jimpster, Ricardo Tobar (live), 360 Soundsystem, Loops Haunt (live), DJ Aardvarck (live), DMX Krew, Funckarma (live), Kubus, 030303, Kramphaft (live), Slagsmålsklubben (DJ-set), Tom Trago e.v.a.

Waarom: Nu het gedoe rond de locatie van Stekkerfest achter de rug is, kunnen we het gaan hebben over waar het echt om gaat: de muziek. De line-up van deze editie ziet er weer tof uit. De collectieven Je Moeder, PDE, Kranck, Green, 030303 en Bar Weinig zijn samen met de mensen achter Stekkerfest verantwoordelijk voor een sterke dosis techno, acid en nog meer electro. Het charmante van Stekkerfest is echter dat de creatieve programmering, zoals ze het zelf noemen, net zo belangrijk is als de muziek. Wat dat betekent? Dat kun je natuurlijk het beste zelf ondervinden maar we geven een paar steekwoorden: wipkippenrace, Rent-a-Friend, Ruilhuisje, XXL Sjoelkampioenschap.
Van de editie van vorig jaar hebben we een kort videoverslag gemaakt. Toen was onze conclusie: “Stekkerfest, een blijverdje”.  Op papier lijken ze dat in ieder geval waar te maken.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht