Weekagenda week 31 Weekagenda week 31

In Vervoering, Glorious Staircase en Mood Elevator met Minilogue

, Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht

Weekagenda week 31

In Vervoering, Glorious Staircase en Mood Elevator met Minilogue

Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Ook op muzikaal gebied is de komkommertijd aangebroken. Geen één van de Utrechtse podia heeft deze week een band geprogrammeerd. Gelukkig zorgt In Vervoering in het weekend voor veel muzikale input. Op zaterdagavond kun je ook nog naar Mood Eelevator of genieten van een intiem concert bij Glorious Staircase.

In Vervoering, Glorious Staircase en Mood Elevator met Minilogue

Wanneer: zaterdag 7 augustus en zondag 8 augustus
Wat: In Vervoering
Waar: Buslijn 2, Ledig Erf (zaterdag) en Park Lepelenburg (zondag)
Wie: The Indoor Park, El Pino & the Volunteers, Lake Montgomery, The Blazing Column of Fire, Audiotransparent, This Leo Sunrise, Blaudzun, Kim Janssen, The Medics, Woost, Roy Santiago, The Tunes, Casper Adrien, Action Park en Paper Tiger

Waarom: In eerdere artikelen hebben we je een kijkje in de keuken gegeven van festival In Vervoering via interviews met één van de organisatoren, een optredende band en een vrijwilliger. In deze weekagenda vatten we nog even de muzikale optredens samen, daar gaat het uiteindelijk om.

Zaterdagmiddag (vanaf 14:00 uur)
De zaterdagmiddag staat in het teken van optredens door muzikanten in buslijn 2 van het GVU. Wie dat zijn merk je vanzelf als je in de bus zit. Bij de bushaltes van lijn 2 vind je podia voor theater en kunst.

Zaterdagavond (vanaf 20:00 uur)
De zaterdagavond wordt afgesloten op het Ledig Erf. Op het podium dat daar wordt neergezet wordt het spits afgebeten door singer songwriter Casper Adrien en de energieke rock van The Medics. Singer songwriter Roy Santiago speelt waarschijnlijk materiaal van zijn nieuwe, meer opgewekte album dat de komende weken afgemixt gaat worden. De Amsterdamse folk& roll-band The Tunes brengt in oktober hun debuutalbum uit. Voor een voorproefje van Paper Tiger verwijzen we naar het badkameroptreden dat de band in juni heeft gedaan. De avond wordt afgesloten met de ‘NOW indie-pop’ van Audiotransparent.
Zondagmiddag (vanaf 14:00 uur)
Op zondag zie je Casper Adrien, Roy Santiago en Paper Tiger weer terug maar dan in een mobiele setting. Verder wordt er in Park Lepelenburg vanaf een bakfiets, een boot en soms ook gewoon vanaf een podium gespeeld door Utrechtse bands This Leo Sunrise en Action Park, singer songwriters Kim Janssen en The Indoor Park en 3FM Serious Talent The Handsome Poets. Vaderlandse toppers die optreden zijn El Pino & the Volunteers, Woost en Blaudzun. Voor de internationale inbreng zorgen Lake Montgomery en The Blazing Column of Fire. In de 3VOOR12/Utrecht-caravan spelen Woost en Mekong akoestische sessies.


Wanneer: zaterdag 7 augustus
Wat: Glorious Staircase Songwriters show #3 (19:30 uur)
Waar: Eligenhof 17 (Bij Oudegracht 362, steegje in linksaf na 10 meter weer linksaf het hofje in)
Wie: Oldseed en Mekong

Waarom: Wij hebben een zwak voor intieme optredens op bijzondere locaties. Aanstaande zaterdag is er weer zo één. Dan vindt voor de derde keer Glorious Staircase plaats. Met een onregelmatige frequentie worden singer songwriters gevraagd om te spelen in de intimiteit van een hofje vlakbij de Oudegracht. Op eerdere edities speelden naast buitenlandse singer songwriters ook Utrechtse favorieten als I Am Oak, Moi Le Voisin, Bart van der Lee en This Leo Sunrise. Op deze editie kun je luisteren naar Mekong en Oldseed. Mekong is het soloproject van Témy Phem, die dit weekend met Paper Tiger en als Mekong ook verschillende keren te zien is op festival In Vervoering. Oldseed is het alterego van de Canadese zanger gitarist Craig Bjerring, die na een verleden in verschillende punkbands bijna tien jaar geleden koos voor het singer songwriterschap. In zijn nummers zijn folk en americana invloeden te horen.


Wanneer: zaterdag 7 augustus
Wat: Mood Elevator (23:00 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Wie: Minilogue (2 uur live set), Pitto en Darko Esser

Waarom: De zomer-editie van Mood Elevator geldt als officiële Stekkerfest preparty. Hoofdact van deze editie zijn de Zweden van Minilogue. De beschrijving van hun live set op partyflock belooft veel: “aan de ene kant kraakhelder, gelaagd en enigszins sophisticated maar anderzijds ook rauw, grof en recht voor je raap”. Omdat ze weinig in Nederland draaien en zeker niet met een twee uur durende live show is dit een prima opwarmer voor Stekkerfest. Darko Esser en Pitto zorgen voor de muzikale omlijsting.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht