SD 2010: Spiritual Front blijkt catchy charmeursband SD 2010: Spiritual Front blijkt catchy charmeursband

Stijlvolle charmante Italianen brengen poppy nummers

, Tekst: Ilona van de Bildt / Foto's: Herre Vermeer

SD 2010: Spiritual Front blijkt catchy charmeursband

Stijlvolle charmante Italianen brengen poppy nummers

Tekst: Ilona van de Bildt / Foto's: Herre Vermeer ,

'Nihilistic suicide pop', zo noemt Spiritual Front zijn eigen muziek. De band komt uit Rome en wordt geplaatst onder de noemer ‘neofolk’. Tijdens de show in Tivoli de Helling bracht Spiritual Front prachtige en meeslepende, poppy nummers ten gehore.

Stijlvolle charmante Italianen brengen poppy nummers

Spiritual Front presenteerde op Summer Darkness voor het eerst het nieuwe album ‘Rotten Roma Casino’. De band speelt de nieuwe show zelfs twee maal in Utrecht.  Op vrijdagmiddag speelde de band een kleine show op het Domplein,
en op zaterdagavond als headliner in een goed gevuld Tivoli de Helling.

De charmante Italianen zien er ongelooflijk stijlvol uit met hun zwarte pakken, witte stropdassen en hier en daar een  hoed. Met uitzondering van de zanger zitten alle bandleden op een kruk. In combinatie met de Italiaanse zwart-wit film die achter de band wordt geprojecteerd wordt de toon gezet voor de sfeer van de avond: intiem, filmisch en meeslepend.

De band opent met een nummer van het nieuwe album: ‘The Days of Anger’. Als een ouderwetse hartenbreker staat zanger Simone Salvatori met een dosis charme op het podium. Zijn fantastische stem brengt het publiek vanaf het begin in vervoering.

Al met al is de muziek is in de eerste plaats gewoon erg catchy: de uptempo popsound klinkt op eerste gehoor alles behalve wat je zou verwachten bij nihilistisch en suicidaal. De donkere kant van de band zit vooral in de teksten verborgen. Als Salvatori het nummer ‘Ragged Bed’ solo inzet, versterkt hij zijn imago als hartenbreker met zijn zwoele zang en verleidelijke blikken.

De rest van het concert mag de volledige band weer meespelen. Nieuwe nummers als 'Kiss the girls and make them die' en de nieuwe single 'Darkroom Friendship' komen prima over naast oudere nummers als 'Walking the (Dead)Line' en 'Slave'. Naast wat technische problemen klinkt de set strak en solide; de band
staat als een huis. De sterke melodieën en een goede flow in de muziek zorgen ervoor dat het bijna onmogelijk is om níet mee te bewegen. Met 'Bastard Angel' komt het concert na twaalf nummers ten einde.

Gezien: Spiritual Front, vrijdag 14 augustus @ Tivoli de Helling

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht