SD 2010: Maximaal feest met minimale middelen bij And One SD 2010: Maximaal feest met minimale middelen bij And One

Voetjes van de vloer op Duitse electro

, Tekst: Ilona van de Bildt / Foto's: Juri Hiensch

SD 2010: Maximaal feest met minimale middelen bij And One

Voetjes van de vloer op Duitse electro

Tekst: Ilona van de Bildt / Foto's: Juri Hiensch ,

In een vol Tivoli Oudegracht laat de Berlijnse electroband And One zien hoe je muziek maakt die behalve op Summer Darkness ook op het Eurovisie Songfestival hoge ogen zou gooien.

Voetjes van de vloer op Duitse electro

And One gaat al heel wat jaartjes mee. Meer dan twintig jaar al mixen ze electro met synthpop, wat resulteert in zeer dansbare muziek met duidelijk hoorbare jaren tachtig invloeden. Omdat ze tijdens Summer Darkness 2007 de hele zaal aan het dansen kregen, werd er dit jaar reikhalzend uitgekeken naar het concert.

Even na elven is het zover: het intro van ‘Angel Eyes’ zet in en de gordijnen gaan open. Op het podium staan slechts twee synthesizers op mooi verlichte standaards. Frontman Steve Naghavi moet de show in zijn eentje gaan dragen, slechts ondersteund door de lichtshow. Als hij na drie nummers zijn zonnebril afneemt begint het feest pas echt.

En hoe. Naghavi ontpopt zich als een energieke zanger en soepele danser die met gemak het podium opvult – of eigenlijk de hele Tivoli. Hij draait als een tornado rondjes met zijn microfoonstandaard, ontdoet zich als een professionele burleske danseres van zijn jasje en flirt continu met het publiek. Hij lijkt iedereen om de beurt persoonlijk aan te kijken en is pas tevreden zodra er meegedanst wordt, wat dan ook massaal gebeurt.

Tijdens de set van veertien nummers komen zowel nieuwe nummers, oude bekenden als een aantal covers (onder andere van A-Ha, en “Ze Kjure”) voorbij. Daarna geeft And One nog een toegift met oude meezinger ‘Military Fashion Show’, ‘Get You Closer’, en ‘Technoman’.

Na het nummer ‘Für’ is het concert echt voorbij en is het publiek goed opgezweept en klaargestoomd voor de dansavonden Cyberia en de Industrial Night. In feite is het optreden niet meer dan een herhalingsoefening, maar dan wel eentje die nooit zal vervelen.

Gezien: And One op Summer Darkness Festival, zaterdag 14 augustus @ Tivoli Oudegracht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht