Ramrockband The Pikeys wordt tweede bij POPnl Award Ramrockband The Pikeys wordt tweede bij POPnl Award

Haarlemse band Heist verslaat de Utrechters

, Tekst: Linda van Houwelingen

Ramrockband The Pikeys wordt tweede bij POPnl Award

Haarlemse band Heist verslaat de Utrechters

Tekst: Linda van Houwelingen ,

Afgelopen zaterdag hebben The Pikeys de tweede prijs gewonnen tijdens de SENA Performers POPnl Award. Het Utrechtse viertal heeft hierdoor vijf nieuwe optredens in de pocket.

Haarlemse band Heist verslaat de Utrechters

Het principe van de SENA Performers POPnl Award is simpel: dertien bands, één uit elke provincie plus één uit Amsterdam, spelen voor een jury van verschillende poppodiaprogrammeurs in de Amsterdamse Melkweg. Deze programmeurs bekijken de optredens en besluiten hierna of ze de band op hun podium willen laten spelen. De band die het meest geboekt wordt, wint de POPnl Award.

Dit jaar is de winnaar Heist uit Haarlem, de band werd tien keer geboekt. Naast tien optredens krijgt de winnaar ook een optreden en interview op KinkFM, bandshirts en tourposters. Utrecht werd vertegenwoordigd door The Pikeys, de band die vorig jaar de Utrecht Popprijs won. Het viertal maakt toegankelijke ramrock en is vijf keer geboekt door aanwezige programmeurs. Hiermee wonnen ze de tweede prijs.

Frontman Siep: “Ik weet niet waarom we tweede zijn geworden of waar we mogen spelen. We verstonden niets van degene die presenteerde, maar we hebben er sowieso vijf leuke optredens bij.” De zanger kijkt met een goed gevoel terug op de avond: “We speelden in de Oude Zaal, echt een supergeluid heb je daar. Er waren ook superveel mensen mee in de bus naar Amsterdam om te supporten.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht