Nieuwe reeks biebconcerten gaat van start Nieuwe reeks biebconcerten gaat van start

Centrale Bibliotheek wordt maandelijks omgetoverd tot klein poppodium

, Tekst: Rianne Moes

Nieuwe reeks biebconcerten gaat van start

Centrale Bibliotheek wordt maandelijks omgetoverd tot klein poppodium

Tekst: Rianne Moes ,

Vanaf volgende week donderdag gaat een nieuw seizoen biebconcerten van start. De derde verdieping van de Centrale Bibliotheek Utrecht wordt dan voor eventjes omgetoverd tot een klein poppodium. Bandjes en singer-songwriters brengen hun muziek ten gehore aan nieuwsgierige bezoekers.

Centrale Bibliotheek wordt maandelijks omgetoverd tot klein poppodium

Een zwoele nazomer lijkt er niet in te zitten. De temperaturen zijn gedaald en het regent onophoudelijk. Mismoedig weer, dat je doet verlangen naar een flinke pot kruidenthee, melancholische muziekjes en een goed boek. En als je dan toch al boeken gaat lenen bij de bibliotheek, doe dat dan even op de eerste donderdag van de maand. Waarom? De biebconcerten gaan weer van start!

Elke eerste donderdagavond van de maand wordt de muziekverdieping van de Centrale Bibliotheek omgetoverd tot een klein muziekpaleisje. Met (semi-)akoestische concertjes prikkelen lokale artiesten de oren van de aanwezige boekenwurmen. De biebconcerten zijn een initiatief van Zimihc, Utrechts huis voor de amateurkunst.

Donderdag 2 september start de eerste in de reeks met een optreden van Biscuits. Biscuits is een Utrechts-Amsterdams bandje bestaande uit drie jongemannen die een ambitieuze taak op zich hebben genomen:  liedjes maken die klinken als koekjes. Samen bespelen ze twee gitaren, de stembanden en een cajón. Laatstgenoemde is een Peruaanse handtrommel in de vorm van een houten kist.  Deze zorgt voor een wat exotischer geluid van de verder poppy gitaardeuntjes. Denk Jason Mraz, Racoon en Jack Johnson. 

Ook de daaropvolgende biebconcerten beloven bijzonder te worden. Zo brengt de zeskoppige band Yazzoo op 7 oktober funky en jazzy nummers ten gehore en op 4 november kunnen we luisteren naar Jense Meek met zijn melancholische pianoliedjes. Verleng dan de geleende dikke pillen maar tot december, want op de tweede van die maand worden de strijkers uit de kast getrokken bij het optreden van veelbelovend indiefolkbandje Goodwin Sands. Op 6 januari komt Autumn Sun, eveneens een indiefolkband met strijkers en zelfs een bluesharp. 

Het Utrechtse initiatief vindt navolging  in Nieuwegein. Vanaf september kun je daar elke laatste vrijdag van de maand in de Centrale Bibliotheek luisteren naar licht versterkte, akoestische muziek.

Te zien: Biebconcerten met Biscuits (2 september), Yazzoo (7 oktober), Jense Meek (4 november), Goodwin Sands (2 december) en Autumn Sun (6 januari) @ Centrale Bibliotheek, Utrecht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht