Het fantastische gevoel van festival In Vervoering Het fantastische gevoel van festival In Vervoering

Even bellen met… Robert Langbroek, festivalvrijwilliger

, Tekst: Hanneke van der Linde - de Zeeuw

Het fantastische gevoel van festival In Vervoering

Even bellen met… Robert Langbroek, festivalvrijwilliger

Tekst: Hanneke van der Linde - de Zeeuw ,

Vrijwilliger Robert Langbroek werkt sinds vorig jaar voor festival In Vervoering, dat komend weekend weer gehouden wordt in de binnenstad en Park Lepelenburg. Robert heeft vorig jaar een bakfiets bestuurd waarin optredens gegeven werden en denkt met liefdevolle gevoelens en fijne herinneringen terug aan zijn ervaringen.

Even bellen met… Robert Langbroek, festivalvrijwilliger

Robert Langbroek is zeer enthousiast als hij over In Vervoering praat. De 38-jarige intern accountant uit Utrecht is sinds vorig jaar vrijwilliger bij het festival. “Ik heb altijd al regelmatig festivalletjes geconsumeerd, dus ik vond het vorig jaar eens tijd worden om wat vrijwilligerswerk te gaan doen bij een festival. Van In Vervoering kreeg ik direct een enthousiaste reactie op mijn voorstel om medewerker te worden.”

Op de vorige editie van het festival bestuurde hij een bakfiets waarin optredens gegeven werden. “Het mooie van zo’n mobiel en klein podium is het effect ervan. Hoe gaan mensen naar een optreden luisteren?” De optredens in de bakfiets zijn erg intiem omdat er maar twee toeschouwers in de bakfiets kunnen. Robert: “Ik reed zowel schrijvers als singer-songwriters rond. Vooral de schrijvers pakten hun performance leuk aan. Ze vroegen hun publiek gewoon wat het wilde horen. In twee rondjes om Park Lepelenburg konden de luisteraars kiezen uit bijvoorbeeld artikelen, korte verhalen of poëzie.”  

Robert heeft goede herinneringen aan het optreden van de Nijmeegse stadsdichter Jaap Robben. De poëet trad op in de bakfiets terwijl Robert het minipodium bestuurde. “Hij kon zó leuk zitten op die bakfiets. Hij droeg kindergedichten voor, maar die waren ook zeker geschikt voor volwassenen. Daarom was het voor zowel ouders als kinderen leuk om naar Jaap Robben te luisteren. Kinderen luisteren gewoon naar leuke poëzie, terwijl ouders de diepere betekenis zagen. Het was briljant om te zien.”

Wat Robert betreft, waren er nog meer hoogtepunten op de vorige editie van In Vervoering. “Ik heb toen enorm genoten van het optreden van Most Unpleasant Men. De muziek is heel goed en live spelen ze heel strak. Het is echt een ondergewaardeerde band! De band kwam vorig jaar op het festival hun spullen uitladen, en de leden ontdekten dat ze helemaal niet gingen passen op het podium. Er moest ingeschikt worden, de band maakte er een lolletje van. Het publiek stond op nauwelijks een meter afstand van de band. Knus – ik vind het een kneuterig woord – maar dat woord dekte de lading van dat optreden.”

Dit jaar zal de enthousiaste festivalmedewerker alleen op donderdagavond een bakfiets besturen, wanneer er een promotierondje ondernomen wordt langs de Utrechtse terrassen. “Er zal die avond een singer-songwriter in de bak zitten, maar wie dat is weet ik zelf ook nog niet!” De twee festivaldagen zal Robert ingezet worden als vliegende keep. “Dát brengt mij nou in vervoering: het fantastische gevoel dat ik vorig jaar op In Vervoering had. ’s Ochtends hadden we het festival met elkaar opgebouwd, we waren de hele dag bezig geweest. ’s Avonds scheen het zonnetje, er stond een leuke band te spelen, heel Lepelenburg zat op een kleedje... Die sfeer, dat gevoel… en ik had daar 0,0004 procent aan bijgedragen. Iedereen die dat ook wil ervaren zou festivalvrijwilliger moeten worden!”

Houd voor meer festivalinformatie en verslagen deze site de komende tijd goed in de gaten. Alle informatie en verslagen is ook te vinden in het In Vervoering 2010-dossier (te openen via de link aan de rechterzijde van deze pagina).

Te zien: In Vervoering, met onder andere The Indoor Park, El Pino & the Volunteers, Lake Montgomery, The Blazing Column of Fire, Audiotransparent, This Leo Sunrise, Blaudzun, Kim Janssen, The Medics, Woost, Roy Santiago, The Tunes, Casper Adrien, Action Park en Paper Tiger, zaterdag 7 augustus 2010 @ Buslijn 2, Ledig Erf en (op zondag) Park Lepelenburg

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht