Boemklatsch maakt remix voor Gorillaz Boemklatsch maakt remix voor Gorillaz

Utrechts collectief sluit Lowlands Bravo af

, Atze de Vrieze

Boemklatsch maakt remix voor Gorillaz

Utrechts collectief sluit Lowlands Bravo af

Atze de Vrieze ,

Boemklatsch heeft een mooie opdracht binnen. Het Utrechtse dance-collectief mag een remix maken voor Rhinestone Eyes, een van de nummers op het nieuwe album van Gorillaz. "We hebben van Gorillaz de volledige vrijheid gekregen om te doen wat we willen."

Utrechts collectief sluit Lowlands Bravo af

Boemklatsch heeft een mooie opdracht binnen. Het Utrechtse dance-collectief mag een remix maken voor Rhinestone Eyes, een van de nummers op het nieuwe album van Gorillaz. De Britse supergroep rond Blur-zanger Damon Albarn heeft de Utrechters via hun platenmaatschappij benaderd. “Ze hadden ons album beluisterd en vonden onze stijl tof”, vertelt producer Mike Mago. “We zijn zeer vereerd, want we zijn al jaren fan van Gorillaz. Tijdens onze hiphoptijd draaiden we vaak tracks van ze. Het is een groep met een eigen sound, die veel werkt met visuals. Dat spreekt ons aan.”

De hiphoptijd van Boemklatsch is al een paar jaar voorbij. Tegenwoordig is het collectief te boeken met een energieke kruising tussen electro en rock ’n rave, met nog slechts flarden hiphop. Zo klinken ook de remixen die Boemklatsch maakt. Op het eigen label verscheen recent een remix van C-Mon & Kypski’s Burning Hot, die nauwelijks nog te herkennen is. “Eigenlijk alleen in de break hoor je het duidelijk. Wij houden ervan om tracks helemaal uit elkaar te trekken. We hebben van Gorillaz de volledige vrijheid gekregen om te doen wat we willen. De deadline is over een week.”

Dat is precies op tijd voor Lowlands, waar Boemklatsch voor de vierde keer op rij geboekt is. Na twee jaargangen in de India krijgt de groep nu een ereplaats: zondag als afsluiter van de Bravo. “Voor de laatste die-hards”, zegt Mike Mago. “Het is zeker een eer, want de afgelopen jaren stonden op die plek altijd grote namen als Erol Alkan, Richie Hawtin en Boys Noize. We gaan ervoor om de Bravo net zo bomvol te krijgen als vorig jaar de India. Als afsluiter gaan we natuurlijk extra knallen. Hoe precies hou ik nog even voor me, maar visueel zal het groter zijn dan anders.”

Boemklatsch heeft weinig te klagen over aandacht op het moment. Een paar maanden geleden verscheen het debuutalbum Spontaneous Combustion, dat er voor zorgde dat de groep een klein beetje opschoof in de line-up van festivals. Afgelopen weekend stond Boemklatsch op Rockit Open Air. “Daar moesten we drie kwartier langer draaien omdat Etienne de Crecy te laat was”, vertelt Mike Mago. “We krijgen ook steeds meer aanbiedingen uit het buitenland. Binnenkort staan we op het Creamfields festival in Liverpool en in september op Berlin Festival. We krijgen nog meer aanbiedingen, maar meestal schrikken boekers als blijkt dat ze zes vliegtuigtickets moeten boeken. De meeste dj’s stappen toch iets gemakkelijker met hun koffertje in het vliegtuig. Eén dj sturen om Boemklatsch af te vaardigen vinden we geen goed idee. Een deel van ons succes is het feit dat we zijn wie we zijn: dj’s, host, visuals.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht