Weekagenda week 16 Weekagenda week 16

Top Notch presenteert (o.a. Zwart Licht), Stilettos, DumDum met Boemklatsch en twee huiskamerconcerten

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 16

Top Notch presenteert (o.a. Zwart Licht), Stilettos, DumDum met Boemklatsch en twee huiskamerconcerten

Tekst: Marc van der Laan ,

Terwijl het vliegverkeer langzaam weer op gang komt mijmeren wij nog even na over de rust en gekte van de afgelopen week. Het schijnt dat de naweeën van het vliegverbod mogelijk nog tot na dit weekend te merken zijn. Met een mooie verzameling Nederlandse bands (en een paar Duitse) is de 3VOOR12/Utrecht weekagenda gelukkig ongeschonden uit de chaos gekomen.

Top Notch presenteert (o.a. Zwart Licht), Stilettos, DumDum met Boemklatsch en twee huiskamerconcerten

Wanneer: donderdag 22 april
Wat: Top Notch presenteert
Waar: Tivoli
Wie: Zwart Licht, Winne, Kempi, Fresku & Jane Doe

Waarom: Mooi, die competitie tussen hiphoplabels Top Notch en Noah’s Ark om nieuw talent te kunnen tekenen. Nuchter beschouwd kunnen twee labels op dit niveau alleen maar gedijen als er voldoende talent is. Meer dan alles zegt die competitie dan ook wat over de breedte van de Nederlandse hiphop. Top Notch stuurt dit voorjaar zijn beste acts samen op tournee. Zwart Licht, Winne, Kempi en Fresku delen vanavond het podium van Tivoli Oudegracht. Tussen de acts door draait Jane Doe plaatjes.


Wanneer: vrijdag 23 april
Wat: Stilettos und Deutsche Freunde
Waar: dB’s
Wie: Stilettos, Crackbrained Serenaders en Royal Turds

Waarom: Als je je met hangen en wurgen door weer een werkweek hebt gesleept, is de punkrock van The Stilettos een goed medicijn om je weer lekker op te laden. De beschrijving op de site van dB’s vat de muziek en show van het drietal mooi samen: “high energy garazierock trio dat sinds jaar en dag garant staat voor laagvliegende tamboerijnen, guitige grimassen en retegeile rockposes!”. Meer aansporing lijkt ons niet nodig. Voor de gelegenheid nemen ze hun Duitse vrienden van de Crackbrained Serenaders en de Royal Turds mee. Fuck it, Rock it!


Wanneer: zaterdag 24 april
Wat: DumDum
Waar: Tivoli
Wie: Boemklatsch, Henzel & Disco Nova en VAgE gASTEN

Waarom: Na jaren clubs in binnen- en buitenland onveilig te hebben gemaakt, hebben de mannen van Boemklatsch eindelijk tijd gevonden om hun debuutalbum op te nemen. Sinds afgelopen zaterdag ligt ‘Spontaneous Combustion’ in de schappen. De officiële presentatie was afgelopen vrijdag in Paradiso maar gelukkig gaan de festiviteiten niet aan hometown Utrecht voorbij. Tijdens Dum Dum doen ze de presentatie nog eens dunnetjes over. Wanneer je het album koopt bij de Plato krijg je een gratis kaartje voor DumDum (zolang de voorraad strekt).


Wanneer: zondag 25 april
Wat: huiskamerconcerten met singer songwriters en folkies
Waar: check de respectievelijke sites
Wie: Live in the Living: met Rick Treffers, Tom Wolkers en Bart van der Lee en Tape’s place: met Oldseed en I Am Oak

Waarom: Voor sommige bands is spelen in de intieme setting van een huiskamer goed om de onverdeelde aandacht te krijgen waar hun muziek om schreeuwt. In ieder geval is er geen bar waar bezoekers asociaal door de muziek heen kunnen kletsen. Deze zondag zijn er in Utrecht maar liefst twee huiskamerconcerten. Het onvolprezen Live in the Living biedt u Rick Treffers, Tom Wolkers en Bart van der Lee. Voor Van der Lee, die indruk maakte in de maart editie van onze eigen Club 3VOOR12/Utrecht, is dit het middelste van drie achtereenvolgende optredens in Utrecht. Ook Jacco van This Leo Sunrise vond het tijd om weer eens een paar bandjes in zijn huiskamer uit te nodigen. Bij hem kun je luisteren naar Oldseed uit Canada en I Am Oak. Over de laatste hoeven we u natuurlijk niets meer te vertellen. Gelukkig is het lange wachten op de release van hun nieuwe album bijna voorbij. Als we de gelukkigen mogen geloven die al een voorproefje hebben gekregen, staat ons namelijk iets heel moois te wachten.

Update: het huiskamerconcert met Oldseed en I Am Oak in Tape's place gaat helaas niet door!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht