Weekagenda week 15 (met Fixkes prijsvraag!) Weekagenda week 15 (met Fixkes prijsvraag!)

Wildgroei, Make More Music, Record Store Day, Knobsticker, One Man Band Festival, Ympressy en Fixkes

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 15 (met Fixkes prijsvraag!)

Wildgroei, Make More Music, Record Store Day, Knobsticker, One Man Band Festival, Ympressy en Fixkes

Tekst: Marc van der Laan ,

Dat Nada Surf de enige Nederlandse show tijdens dit deel van hun toer uitverkoopt is niet zo vreemd. Dat er voor het optreden van Moss in diezelfde Helling geen kaartjes meer zijn verrast ons maar is ook een mooie beloning voor Marien Dorleijn en zijn mannen. Maar gelukkig is er deze week nog genoeg te beleven op de Utrechtse podia. 3VOOR12/Utrecht zet de tips op een rij.

Wildgroei, Make More Music, Record Store Day, Knobsticker, One Man Band Festival, Ympressy en Fixkes

Wanneer: donderdag 15 april
Wat: Wildgroei
Waar: EKKO
Wie: Beat the Bastardz, Projekt Space Invaders, Krampfhaft, Tuig, Distrikt

Waarom: Je doet het als student niet slecht wanneer de eerste editie van je project een lange rij wachtenden en een volle EKKO oplevert. Ook op de tweede editie van Wildgroei kun je afwisselend los gaan op harde electro of lekker chillen. Omdat het oog ook wat wil is er ook nog visuele kunst. Dat wordt weer dansen tot in de kleine uurtjes. O ja, er zijn tosti’s en het is gratis!


Wanneer: vrijdag 16 april
Wat: Make More Music (halve finale)
Waar: EKKO
Wie: Rachel Louise, Kleinindustrie, The Fudge, Sanchez The Devil & the Hierophant

Waarom: Make More Music is een bandwedstrijd voor studenten aan de Hogescholen in Amsterdam, Rotterdam, Almere, Den Haag en Utrecht. Elke stad kent een aantal voorrondes, waarvan de winnaars doordringen tot de plaatselijke halve finale. De winnaar van elke halve finale vertegenwoordigt hun studentenstad tijdens de grote finale op 23 april in De Melkweg. De Utrechtse halve finale staat in het teken van revanche. Drie van de vier bands stonden vorige maand ook in de (halve) finale van The Clash of the Titans. Toen werd Kleinindustrie de winnaar. Kom kijken wie gaat er vanavond met de prijzen vandoor gaat.


Wanneer: zaterdag 17 april
Wat: Record Store Day
Waar: Plato, Boudisque & Da Capo
Wie: Roosbeef, The Mad Trist & Boemklatsch (Plato), Naald & Kraak, DJ Tommi, Laura Jansen (Boudisque)

Waarom: 3VOOR12 heeft een mooie serie over platenzaken in Nederland (zie de aflevering over Da Capo). Voor het geld hoeven de meeste eigenaren het niet te doen. Het hebben van een zaak blijkt eigenlijk altijd een kwestie te zijn van passie en beleving voor muziek en de fysieke drager. Om die beleving te versterken met de vaste klanten en over te brengen op nieuwe klanten is zaterdag “Record Store Day “. In de deelnemende winkels zijn dan exclusieve releases te koop en vinden optredens plaats. Deelnemende zaken in Utrecht zijn Plato, Boudisque en Da Capo.


Wanneer: zaterdag 17 april
Wat: disco duo uit de bossen van Rekçitsbonk
Waar: EKKO
Wie: Knobsticker & De Palmen

Waarom: Debuutalbum Forest Fruit van de twee houthakkers is al weer een tijdje uit. “Loom, zompig maar fris en dansbaar tegelijkertijd” schreven we over dat album. Live zijn ze zeker niet te versmaden en komen ze bijna altijd met toffe gastzangers op de proppen. Hoe dat klinkt kun je zien op 3VOOR12/Utrecht TV. Daar vind je een kleine registratie van hun optreden op de Club 3VOOR12/Utrecht van oktober 2009.


Wanneer: zaterdag 17 april
Wat: One Man Band Festival
Waar: dB's
Wie: Reverend Deadeye, Capachocha, Ottoboy, the Rauncher Launcher, Harry Merry en Delaney Davidson

Waarom: Bij 3VOOR12/Utrecht zijn we altijd in voor festivals met een bijzondere invalshoek. In dB's vindt zaterdag een festival plaats met allemaal bands die uit één man bestaan. Dan moet je vooral niet denken aan mannen met gitaren die ingetogen liedjes voor bij het haardvuur spelen. Vanavond gaat het namelijk van cheesy pop naar rock 'n roll gospel naar electrobeats. Check het uit!


Wanneer: zondag 18 april (tussen 14:00 en 19:00 uur)
Wat: Singer-/songwriter met eigen museum (als onderdeel van Culturele Zondag)
Waar: Werfkelder Oudegracht 230
Wie: Ympressy

Waarom: Ympressy is zanger en liedjesschrijver Jesse Brouwer. Twee maanden geleden was hij als pianist en zanger nog te bewonderen in de ACU bij de presentatie van het debuutalbum van de band Forsophie. Blijkbaar heeft hij lak aan het credo dat je platen niet te snel achter elkaar uit moet brengen want zondag presenteert hij zijn solodebuut Van Vroeger Voor Later. Om de presentatie luister bij te zetten heeft hij een aantal kunstenaars uitgenodigd om hun impressie van zijn muziek te vertalen in een tekening, schilderij of gedicht. Het resultaat van die culturele samenwerking is op deze zondag te zien in het Ympressy-museum in een werfkelder aan de Oudegracht 230. De presentatie is een onderdeel van de Culturele Zondag: ‘Vrij Spel’.


Wanneer: zondag 18 april
Wat: Nederlandstalige pop (in het dialect, dat wel)
Waar: EKKO
Wie: Fixkes & Harold K.

Waarom: Fixkes had twee jaar gelden een enorme hit met 'Kvraagetaan'. Na dat succes hebben ze in alle rust aan hun nieuwe album gewerkt. Superheld is vorige maand uitgebracht. De eerste single is wat harder dan we van de band gewend zijn. Misschien is dat de invloed van Mario Goossens, die behalve producer ook nog drumt bij landgenoten Triggerfinger. De rest van het album staat weer vol met de popliedjes die we van Sam Valkenborgh en zijn mannen gewend zijn.
Naar het schijnt heeft Utrechter Harold K. de opvolger van zijn veelgeroemde debuut Mengsmering al op de plank liggen. Misschien licht hij vanavond een tipje van de sluier op door er een paar nummers van te spelen.

3VOOR12/Utrecht mag 2 x 2 kaarten voor het optreden en één exemplaar van het album van Fixkes weggeven. Mail voor vrijdag 11:57 uur je antwoord op de volgende vraag naar prijsvraag@3voor12utrecht.nl: hoe heet de eerste single van het nieuwe album Superheld?

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht