Weekagenda week 14 Weekagenda week 14

Rauweekender (win kaarten!), The Pleasure Principle, My Bubba & Mi, OnderInvloed, Eindbaas, Coparck & Roosbeef

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 14

Rauweekender (win kaarten!), The Pleasure Principle, My Bubba & Mi, OnderInvloed, Eindbaas, Coparck & Roosbeef

Tekst: Marc van der Laan ,

We horen wel eens dat het leven bestaat uit keuzes maken. 3VOOR12/Utrecht helpt je daarbij door, zoals elke week, een selectie te maken uit het muzikale aanbod in Utrecht en omgeving. Deze week twee shows op bijzondere locaties, een afscheidsoptreden, een paar cd/EP-presentaties en veel dansen. Omdat we niet alles voor je willen bepalen is er op de vrijdag ook nog wat te kiezen.

Rauweekender (win kaarten!), The Pleasure Principle, My Bubba & Mi, OnderInvloed, Eindbaas, Coparck & Roosbeef

Wanneer: donderdag 8 april t/m zaterdag 10 april
Wat: Rauweekender
Waar: Tivoli Oudegracht
Wie: o.a. Mr. Oizo, Goose, Harvard Bass en Green Velvet

Waarom: Na het succes van de voorgaande edities kon een Rauweekender ook dit jaar niet uitblijven. Voor het vierde achtereenvolgende jaar heeft RAUW-guru Joost van Bellen weer een toffe verzameling live-acts en dj’s bij elkaar gehaald. Drie dagen lang kun je dansen op muziek die zich ergens in het grensgebied tussen dance, punk, disco en elektronica bevindt. Het live optreden van Goose en de show van legende Green Velvet moeten de hoogtepunten van de zaterdag worden. Voor hen die er dan nog geen genoeg van hebben is er diezelfde zaterdag ook nog de afterparty. 3VOOR12/Utrecht doet in woord, foto’s en video verslag van de vrijdag en zaterdag. Houd onze site dus in de gaten!

WIN! 3VOOR12/Utrecht mag 3x2 Rauweekender-kaarten voor de donderdag weggeven! Kans maken? Mail dan zo snel mogelijk je naam en telefoonnummer naar winnen@3voor12utrecht.nl.

Wanneer: donderdag 8 april
Wat: EP-presentatie The Pleasure Principle
Waar: dB’s
Wie: The Pleasure Principle natuurlijk!

Waarom: Volgens onze recensent van dienst staat de debuut-EP van The Pleasure Principle vol met “opgeruimde poprock van het hoekige soort” en zijn “de vijf songs zonder uitzondering pakkend”. De band is ook niet bang om stevige uitspraken te doen wanneer ze zeggen dat ze energieke live-optredens geven waarbij het doel is dat er gedanst wordt. Of dat klopt kun je donderdag in dB’s aan den lijve ondervinden. De EP van de mannen is gratis te downloaden maar alsof dat niets is gaat The Pleasure Principle nog een stap verder: ook de presentatie is helemaal gratis!


Wanneer: vrijdag 9 april
Wat: Onder Invloed Live
Waar: Urock café
Wie: Davie Lawson, documentaire en live

Waarom: De laatste woensdag van de deze maand is er ook een reguliere editie van Onder Invloed live. De show van vanavond is een extraatje. Dan wordt de documentaire getoond die Onder Invloed-initiatiefnemer Matthijs van der Ven heeft gemaakt over de muzikant Davie Lawson. Na de documentaire speelt Lawson nog een aantal nummers.
Let op: tijdens het vertonen van de documentaire (aanvang 20:30 uur) zijn de deuren van Urock gesloten.


Wanneer: vrijdag 9 april
Wat: Eindbaas3
Waar: ACU
Wie: Sabrepulse, Shirobon, DS-10 Dominator

Waarom: Een traditie heeft Eindbaas misschien nog niet maar met de derde editie zijn ze lekker op weg. Wat Eindbaas is? Zeer dansbare nummers gemaakt op en met oude gamecomputers. Dan hebben we het niet over oud zoals de Playstation 1 maar over Gameboys, Atari’s en Nintendo’s. Nog niet duidelijk? Bekijk dan nog even ons verslag van de eerste Eindbaas.


Wanneer: vrijdag 9 april (19:30 uur!)
Wat: Vette Analoge Shit
Waar: Houtzaagmolen De Ster
Wie: My Bubba & Mi, Het Gloren, Kanipchen-fit, Mekong

Waarom: Na The Black Atlantic hebben de mensen van Beep! Beep! Back up the Truck wederom een album van een bijzondere band uitgebracht. My Bubba & Mi zijn drie Scandinavische meisjes die intieme folksongs combineren met mooie harmonieën. De officiële presentatie van hun debuut How It’s Done in Italy vindt plaats op een bijzondere locatie, namelijk Houtzaagmolen De Ster. Ook voor Het Gloren is het een feestelijke avond want deze singer-songwriter presenteert zijn debuut Glorie 1 2 3. Alsof dat nog niet genoeg is staan ook Mekong en Kanipchen-fit op het programma. Mekong is het alter ego van Témy Phem van Kismet. Kanipchen-fit bestaat uit Empee Holwerda en zijn vrouw Gloria Williams. De wat oudere luisteraars kennen Holwerda misschien nog van zijn bandverleden in Solbakken en Lul.
Let op: de eerste band begint al om 19:30 uur.

Update: de release show is uitverkocht!


Wanneer: zaterdag 10 april
Wat: pop, rock, jazz en samples
Waar: Tivoli de Helling
Wie: Coparck & The Kevin Costners

Waarom: Vlak voor de release van hun vierde album A Dog And Pony Show was Coparck de surprise-act bij de eerste Club 3VOOR12/Utrecht van dit seizoen. Net als bij de voorgaande albums waren de recensies ook nu bijna zonder uitzondering positief. Verrassend en jammer was het dan ook dat de band kortgeleden aankondigde er na de zomer mee te stoppen. De artistieke top was bereikt. Het op één na laatste cluboptreden is dit weekend in Tivoli de Helling. Je kans om nog maar eens te horen waarom Coparck al tien jaar bij de top van de Nederlandse indiebands behoort.


Wanneer: zondag 11 april (18:00 uur!)
Wat: ‘Ze willen wel je hond aaien, maar niet met je praten’-theatertoer
Waar: Beauforthuis, Austerlitz
Wie: Roosbeef

Waarom: Met het succesvolle debuutalbum heeft Roosbeef de verwachtingen na het winnen van de Grote Prijs meer dan ingelost. Om de periode tussen het debuut en een nieuw album te overbruggen is er nu de theatertoer. Daarin worden in ieder geval een aantal nummers uitgeprobeerd die mogelijk op het nieuwe album terecht komen. Verwacht geen bijzondere dingen vanwege de theatersetting. Wat je krijgt is gewoon vintage Roosbeef: mooie liedjes met oorspronkelijke teksten. En zeg nou zelf, dat is toch genoeg?

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht