Weekagenda week 13 Weekagenda week 13

Paasweekend met biebconcerten, een Overdosis hiphop, Dom Jam, RockMix, TV Buddhas en festival De Bestuiving

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 13

Paasweekend met biebconcerten, een Overdosis hiphop, Dom Jam, RockMix, TV Buddhas en festival De Bestuiving

Tekst: Marc van der Laan ,

Wij kijken uit naar het paasweekend. Niet omdat het een belangrijk christelijk feest is, maar vanwege dat extra dagje vrij, de ronde van Vlaanderen op de buis en de mogelijkheid om eens een boek te lezen. Als die rust dreigt om te slaan in verveling is er altijd nog deze weekagenda. Met voldoende boeiende shows en festivals om ook op een muzikale manier invulling te geven aan het paasritueel.

Paasweekend met biebconcerten, een Overdosis hiphop, Dom Jam, RockMix, TV Buddhas en festival De Bestuiving

Wanneer: donderdag 1 april
Wat: Biebconcerten
Waar: Centrale Bibliotheek
Wie: Marten de Paepe

Waarom: Loop, als je donderdagavond toch in de stad bent, even binnen bij de Bieb. Daar speelt Marten de Paepe en krijg je zeer waarschijnlijk liedjes te horen van zijn nieuwe album. In een interview met Utracks radio verklapte hij al dat op het nieuwe album gerockt gaat worden. Maar er staan vast ook nog wel de meer rustige nummers op die we tot nut toe van hem gewend waren.


Wanneer: vrijdag 2 april
Wat: De Overdosis
Waar: EKKO
Wie: Dret & Krulle + Tastic + Polski + Rob de Mic

Waarom: De laatste weken hadden we al niet te klagen over hiphop shows in Utrecht en de regio. Hof van Jaeden doet daar nog een schepje bovenop en gaat voor de Overdosis. Op deze eerste editie, van wat een terugkerende cyclus moet worden, pakken ze meteen groots uit met Grote Prijs winnaars Dret & Krulle en mede finalist Tastic. Zij delen het podium met Polski. Voor de regionale inbreng zorgt Rob de Mic uit Amersfoort. Je weet toch, die van Nedertoon.


Wanneer: vrijdag 2 april
Wat: Dom Jam
Waar: Winkel van Sinkel
Wie: Kyteman, Pitto en Tim van Delft

Waarom: De mensen van Oh My Tees brachten ons tot nu toe de meest originele t-shirts. Vanaf vandaag brengen ze ons ook vette feesten. Onder de noemer Dom Jam vindt vrijdag in de Winkel van Sinkel een grote jamsessie plaats met de beste freestyler die Utrecht te bieden heeft, Kyteman. Maar het zou Kyteman niet zijn als hij niet weer een bijzondere samenwerking op poten heeft gezet. Naast vaste klanten als Pax, Reazun en Master Surreal zie je vanavond ook Pitto, Nuno dos Santos, Tim van Delft (van de Staat), Wout Smeets etcetera etcetera. Ze gaan hun best doen om van deze Goede vrijdag een Beste vrijdag te maken. Dat mag je niet missen.


Wanneer: zaterdag 3 april
Wat: garagerock uit Israël
Waar: EKKO
Wie: TV Buddhas

Waarom: Tijdens de laatste editie van le Guess Who waren de TV Buddhas één van de bands die veel indruk maakten. Behalve door hun psychedelische garagerock ook door binnen een tijdsbestek van een uur of drie aan beide kanten van Utrecht een optreden te geven. Eerst maakten ze midden in de zaal van De Helling veel herrie in een korte set. Daarna pakten ze snel de in om de wachtende fans in dB’s te hypnotiseren. De band die bijna onafgebroken tourt speelt vanavond in EKKO. Als ze in dit tempo doorgaan kunnen ze over een jaar op alle podia in Utrecht hebben gestaan. Voorwaar een prestatie!


Wanneer: zaterdag 3 april
Wat: RockMix
Waar: Azotod
Wie: Audio Adam, The Death Letters, The Mad Trist en Drive Like Maria

Waarom: Als we eerlijk zijn waren we bijna vergeten dat Azotod nog bestond. Na de brand in 2004 heeft het toch een aantal jaar geduurd voordat het podia weer geopend is. Een eerste teken van leven was dat één van de voorrondes van The Clash of the Titans er plaats vond. Maar dat zegt misschien meer over ons dan over Azotod. Dit paasweekend wordt een goede traditie van Azotod in een nieuwe jas gestoken. Paasrock, dat 24 edities heeft gekend, is niet meer en wordt opgevolgd door RockMix. Wat is gebleven is de ambitie om betere, opkomende Nederlandse bands te presenteren. De affiche van dit weekend, met Audio Adam, The Death Letters, The Mad Trist en Drive Like Maria, maakt die ambitie helemaal waar.


Wanneer: zondag 4 april
Wat: Festival De Bestuiving
Waar: dB’s
Wie: Avacate (Bristol, UK), The Black Light Parade (Nottingham, UK), Miss Anthropy (Bristol, UK), [P.U.T.] (France), Mescaliner (Heerlen), Cradle FC (Rotterdam) en anderen

Waarom: Als het paasontbijt of brunch je nog niet de neus uitkomt kun je je op eerste paasdag laven aan een nieuw festival en een koud buffet bij dB’s. Het idee van het festival is een muzikale bestuiving (snapt u?) tussen verschillende culturen en nationaliteiten. Vanaf 14:00 kun je genieten van Nederlandse en buitenlandse bands die elektrisch of akoestisch optreden. Voor de inbreng uit de provincie zorgen Mamuschka, Avigail, I Wish I knew, Zeno Project, Starlit Sea en Metro Mortale.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht