The Pleasure Principle presenteert EP in volle dB´s The Pleasure Principle presenteert EP in volle dB´s

Kussengevecht in publiek is hoogtepunt

, Tekst: Linda van Houwelingen/ Foto's: Armelle van Helden

The Pleasure Principle presenteert EP in volle dB´s

Kussengevecht in publiek is hoogtepunt

Tekst: Linda van Houwelingen/ Foto's: Armelle van Helden ,

Een dansende menigte, toekomstige hits en een kussengevecht waren de ingrediënten van de EP-presentatie van The Pleasure Principle. De EP, PPEP genaamd werd in de volle zaal van dB’s aan het publiek ten gehore gebracht.

Kussengevecht in publiek is hoogtepunt

De Utrechtse band The Handsome Poets geeft deze avond de aftrap. Het enthousiasme straalt van de band af. De poppy indierockliedjes met achtergrondzang slaan aan bij het publiek dat vooral uit vrienden en bekenden bestaat. De Utrechters verrassen door de Pulp Fiction-theme in te zetten met manager Jon Staekenborg op trompet. Dat geeft zanger Tim van Esch tijd om wat van zijn dansjes te laten zien aan het jonge publiek.

Dan de beurt aan de band waar het om draait: The Pleasure Principle. Frontman Yoram van Hees loopt het publiek in om iedereen gedag te zeggen. Zijn staccato zangstijl en lage stem zijn opvallend. Zijn stem zit tussen praten en zingen in en contrasteert met de vrolijke, melodieuze muziek. Bij vlagen doet de band denken aan Kaiser Chiefs.

Naast de vijf nummers van de nieuwe EP speelt The Pleasure Principle ook wat ‘gouwe ouwe’. De liedjes zijn gevuld met een snerpend gitaargeluid en strakke drums. De opvallende gitaarriffs voeren de boventoon en blijven in het hoofd hangen. Meisjes vooraan zingen alle luchtige teksten mee en dansen dat het een lieve lust is.

Het hoogtepunt van de avond is de uitvoering van Pillow Fight. Uit de backstage worden blauwe tassen van een Zweeds woonwarenhuis gehaald. Het hele publiek krijgt kussens. Voordat er gemept mag worden krijgt het publiek eerst nog instructie: er mag alleen geslagen worden als zanger Yoram zijn armen in de lucht houdt. Tijdens het refrein ontstaat er een flink kussengevecht in de dansende menigte. Na afloop worden alle kussens richting de band gesmeten, waarna een met veertjes bezaaide vloer overblijft.


Gezien: The Pleasure Principle en The Handsome Poets, donderdag 8 april @ dB’s

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht