Summer Darkness onthult eerste namen Summer Darkness onthult eerste namen

Voorverkoop start 3 april

, Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht

Summer Darkness onthult eerste namen

Voorverkoop start 3 april

Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Morgen start de voorverkoop van kaarten voor het donkerste zomerfestival van Nederland: Summer Darkness. Met in de line-up een gemêleerd gezelschap vol oude bekenden, maar ook nieuwe gezichten. Allemaal anders, bont en donker tegelijk, hebben ze één grote gemene deler: een scherp zwart randje.

Voorverkoop start 3 april

Van 13 tot en met 15 augustus wordt onze anders zo lieflijke Domstad bedolven onder een laag zwarte gewaden, lakleer, piercings en fluorescerende cyberpakjes. Het is het zomerzwart van Summer Darkness, het inmiddels befaamde jaarlijkse festival voor liefhebbers van gothic, metal, fantasy en andere duistere stromingen. Morgen, zaterdag 3 april, gaat de voorverkoop van start. Daar hoort uiteraard ook de bekendmaking van de eerste namen bij.

Een van de bekenden onder de bevestigde acts is het Duitse And One. Hoewel niet meer de jongsten, weten de bandleden nog altijd de voetjes van de vloer te krijgen met hun mix van EBM en synthpop. Zo besloten ze Summer Darkness drie jaar geleden met een spetterend optreden. Ook hun landgenoten van DAF mogen op een trouwe schare fans rekenen. Van dit indrukwekkende duo wordt gezegd dat ze de grondleggers zijn van EBM en techno. Naast bekend werk, kun je tijdens het festival ook nieuwe nummers van deze cynische stampers verwachten.

Nieuwe namen zijn er ook. Zoals Alter der Ruine, de nieuwste industrial/techno-sensatie uit de VS, die op Summer Darkness exclusief haar eerste show ooit in Europa speelt. Het Nederlandse Ball Noir is eveneens een nieuwkomer. Voor hun mix van balfolk en (doom)metal maken ze gebruik van een opvallende combinatie van oude en nieuwe instrumenten, waaronder de harp, de hurdy-gurdy, drums en samplers. 

Andere acts die op het festival zullen spelen zijn Leæther Strip, Clan of Xymox, Amduscia, In Strict Confidence, Nachtmahr, Dive, Spiritual Front, Faith & The Muse, Ianva, Orfeo, Bacio di Tosca, The Beauty of Gemina en Kelten Zonder Grenzen. Uiteraard zullen ook de modeshows, kerkconcerten, stadswandelingen en de markt op het Domplein dit jaar niet ontbreken.

De officiële voorverkoop van kaarten voor Summer Darkness start zaterdag 3 april, via de festivalwebsite, Tivoli, de Utrechtse Plato en via de voorverkoopadressen van Ticketservice.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht