Rauweekender dag 2: naakte Meneo en een crowdsurfende Flat Eric Rauweekender dag 2: naakte Meneo en een crowdsurfende Flat Eric

Onverwachte optredens, moddervette beats

, Tekst en foto's: Arne Coomans

Rauweekender dag 2: naakte Meneo en een crowdsurfende Flat Eric

Onverwachte optredens, moddervette beats

Tekst en foto's: Arne Coomans ,

Het zal niet voor het eerst zijn dat een avond Rauw anders uitpakt dan verwacht: de verrassende acts doen het publiek vaak verwonderen wat er nu weer op het podium staat. Met een afwisseling van onverwachte acts en toppers is de line-up elke keer weer interessant. Een foto-impressie van de Rauweekender op vrijdag.

Onverwachte optredens, moddervette beats

Het zal niet voor het eerst zijn dat een avond Rauw niet volledig uitpakt zoals verwacht. De verrassende acts doen het publiek vaak verwonderen wat er nu weer op het podium staat. Aan het duo The Walk & Roger72 de taak om Tivoli warm te maken. Terwijl het publiek langzaam binnenstroomt, wordt niet alleen door de muziek maar ook dankzij de sfeer steeds meer gedanst.

Ook dansend schuift Game-Boyfreak Meneo tussen het enorme beamerscherm en het warmgedraaide dj-duo. Deze Braziliaanse act heeft als muzikale begeleiding niet meer nodig dan twee Game Boys. Hier houdt hij het niet bij de welbekende geluidjes, maar weet hij werkelijke electropop uit alle 8 bits van het handzame apparaatje te persen. Maar hij heeft nog meer voor ons in petto. Na het eerste nummer gaan zijn schoenen uit en roept hij: “Are we getting naked?” Het publiek roept van wel, maar na een aantal tracks is Meneo de enige die poedelnaakt in Tivoli staat.

Als deze enigszins vervreemdende act aan zijn laatste nummers bezig is – en een aantal bezoekers nog niet heeft besloten wat ze vinden van het mannelijk naakt – kruipt de volgende line-upkoning Mr. Oizo achter de draaitafels. Het publiek is enthousiast, maar ook toe aan iets normalers. Mr Oizo hoeft alleen te laten zien dat hij goed is in wat hij doet. Na een spannende opening gaat de Fransman los en laat hij het publiek dansen op moddervette electrobeats, gecombineerd met een flinke hoeveelheid lol, energie en opzwepende effectjes. Dat dit uiteindelijk leidt tot een crowdsurfende Flat Eric is bijna onvermijdelijk.

Eenmaal moe gedanst, is het aan Italiaan Riva Starr om het feest tot het eind stomend te houden. Met zijn dj-set sluit hij aan op de cadans die al vroeg is ingezet en houdt het publiek in heel de zaal bezig. Hij zal diep in zijn cd-tassen moeten graven om deze energieke sfeer vast te houden. Iets wat aan de bewegingen van de menigte te zien overigens goed lukt. Dat menig danser moe is geworden, wordt wel merkbaar als het achterin de zaal iets rustiger wordt. Maar dat mag ook wel. Zaterdag is er natuurlijk nóg een avond Rauweekender, met wederom een line-up die er niet om liegt.

Gezien: Rauweekender (vrijdag), met The Walk & Roger72, Meneo, Mr. Oizo en Riva Starr, vrijdag 9 april @ Tivoli

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht