Met HyperHyper terug naar jaren ’90 house  Met HyperHyper terug naar jaren ’90 house 

Swiere Mullers heeft zin in Club 3VOOR12/Utrecht 

, Tekst: Maarten Hermans / Foto: HyperHyper

Met HyperHyper terug naar jaren ’90 house 

Swiere Mullers heeft zin in Club 3VOOR12/Utrecht 

Tekst: Maarten Hermans / Foto: HyperHyper ,

Swiere Mullers is sinds een jaar bezig met HyperHyper en maakt naar eigen zeggen “catchy popnummers met een jaren ‘90 instrumentarium”. Volgende week is hij te bewonderen tijdens de aprileditie van Club 3VOOR12/Utrecht. Wij voelden Swiere Mullers aan de tand over zijn project.

Swiere Mullers heeft zin in Club 3VOOR12/Utrecht 

Swiere Mullers (20) maakt sinds een jaar elektronische muziek onder de naam HyperHyper. Hij omschrijft zijn muziek als “catchy popnummers met een jaren ‘90 instrumentarium”. Tijdens zijn jeugd kreeg hij van zijn tante cassettebandjes met housemuziek en hij was gelijk verkocht. Genres als gabber en happy hardcore hebben grote invloed op zijn muziek. Ook 2Unlimited is een inspiratiebron. 

Al sinds elfjarige leeftijd maakt Swiere elektronische muziek. Voor de start met HyperHyper was hij bezig met invloeden uit de jaren ’80 en werd hij beïnvloed door onder andere het Haagse Legowelt.
Hij trad eerder ook op, maar zonder vaste naam. Toen hij een nineties-achtige track maakte, werd deze opgemerkt door de baas van Non Records en kreeg hij een contract aangeboden bij het label. 

Waar ben je nu mee bezig?
“Nu ben ik vooral bezig met liveoptredens met eigen nummers. Daarnaast werk ik aan een goede dj-set om af en toe op feesten te kunnen gebruiken. Voor de liveoptredens werk ik met synthesizer en drumcomputer, maar dat is voor een dj-set eigenlijk teveel gesjouw. Als dj draai ik vooral nummers van anderen en af en toe iets van mezelf.”

Wat trekt je zo aan in jaren ’90 housemuziek?
“Het is de sfeer die me aantrekt in de muziek uit die periode. Ik heb niet echt dat ik bepaalde artiesten helemaal te gek vind want er waren toen honderden artiesten. Ik heb uit die periode vooral verzamelcd’s met van die megaletters in 3D erop, dat vind ik mooi!”

Wat zijn de reacties  op HyperHyper?
“Ik heb nog niet veel contact gehad met de media. Het afgelopen jaar heb ik zes keer opgetreden en ik merk wel dat de mensen in de zaal los gaan op de muziek. Het is zeker dansbare muziek. Ik gebruik een 909 drumcomputer, waarmee ook in de jaren ’90 al die nummers zijn gemaakt. Als je in die periode op de dansvloer stond, is de kans groot dat je gedanst hebt op de basedrum uit dat apparaat.”

Kijk je uit naar de Club 3VOOR12/Utrecht?
“Ja, ik heb er wel zin in! Ik ben vaker in dB’s geweest en ik heb er ook al eerder opgetreden in een grungebandje. Het is niet te groot en er heerst altijd wel een ontspannen, gezellige sfeer. Ik heb nog niet geluisterd naar de andere artiesten die optreden die avond, maar ik vind het wel leuk om mezelf daar te laten verrassen. Ik weet dus nog niet of het een goede mix wordt, maar dat is een mooi experiment. Ik begin ook wat eerder op de avond, dus dat zal ook even wennen zijn, omdat ik gewend ben later op te treden.”
 
Te zien: Club 3VOOR12/Utrecht met Aestrid, The Secret Love Parade, Yoshimi, Loops, King Automatic en HyperHyper, donderdag 29 april 2010 @ dB’s

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht