Knobsticker verrast EKKO met knallende show Knobsticker verrast EKKO met knallende show

Optreden support act Palmbomen duurt eigenlijk te kort

, Tekst: Francis Pronk / Foto's: Ron Beenen

Knobsticker verrast EKKO met knallende show

Optreden support act Palmbomen duurt eigenlijk te kort

Tekst: Francis Pronk / Foto's: Ron Beenen ,

Eerder dit jaar gold Knobsticker al als één van de ontdekkingen van het Groningse Noorderslag en sindsdien toert de band met het materiaal van hun debuutalbum Forest Fruit langs het Nederlandse clubcircuit. Afgelopen zaterdag was EKKO aan de beurt en dat werd een feestje!

Optreden support act Palmbomen duurt eigenlijk te kort

Groene, rode, blauwe, witte en paarse lichten zorgen ervoor dat EKKO verandert in een complete lichtshow als Palmbomen het EKKO-podium betreedt.  Palmbomen, oftewel Kai Hugo, staat op de bühne met zijn Apple-laptop en zijn geluidseffecten. Het eerste nummer dat hij ten gehore brengt heeft meteen een pakkende melodielijn en spannende ondertonen. Kai Hugo -soms heftig headbangend achter zijn draaitafel- gaat volledig op in zijn muziek en dat is een prachtig schouwspel! De effecten op de zang zijn minstens zo vermakelijk. Als je zulke muziek maakt, verdien je een set van minstens een uur! Muziek met dansbare melodieën waar je lekker op kunt zweven en springen. Helaas duurt de set veel te kort en verlaat Palmbomen na een paar nummers het podium.

Dan is het tijd voor de funky discosoul van Knobsticker. De hoofdact heeft ook al zo’n gaaf decor. Aan beide kanten van de zaal hangen schermen waarop bewegende beelden van zingende mensen te zien zijn. Ook staat er een televisiescherm op het podium waarop een afbeelding van een vlam te zien is. Twee in houthakkershirts en tuinbroeken gehulde jongemannen komen met bassist Riksticker het podium op. Het openingsnummer wordt al meteen goed ontvangen door het EKKO-publiek. De pakkende muziek van Knobsticker dreunt door de zaal en bij het vierde (!!) nummer komt zanger Steye het podium op, gehuld in een ‘strange animal’-outfit, inclusief staart. Na een slag op de bekkens met de staart begint het nummer ´Temperature Is Rising´. Er komt ook een tamboerijn aan te pas en de temperatuur stijgt daadwerkelijk in EKKO. Het publiek danst uitgelaten terwijl het op het podium een vermakelijk feestje is: zoals het hoort!

MC Master Surreal doet een aantal nummers mee, o.a. ‘So Amazing´. Eerst als koebellist en later als rapper. Tijdens het rappen worden er leuke geluidseffecten aan zijn stem toegevoegd, bijvoorbeeld een effect waardoor hij een zware stem krijgt. Het nummer `I Need A Girl` wordt goed ontvangen door het publiek. Twee meisjes steken gewillig hun handen in de lucht als Cellid zegt: “This song is called ‘I Need A Girl’, because I need a girl…” Gedurende het hele optreden wordt gebruik gemaakt van het televisiescherm. Dat maakt de show helemaal af! Op hun laatste nummer, ‘Tango’, dansen zanger Steye en koebellist MC Master Surreal aan de zijkant van het podium, wat bij veel mensen in het publiek een glimlach op het gezicht tovert. Uiteraard komen ze nog een keer terug voor een toegift: ‘Jumbo’.

EKKO is vanavond getuige van een leuke en originele show. Erg vermakelijk om naar te kijken, het verveelde geen moment. Een waar feest!

Gezien: Knobsticker & Palmbomen, zaterdag 17 april 2010 @ EKKO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht