Hoog doe-je-mee-gehalte op promotie-EP Mr. Love and the Stallions Hoog doe-je-mee-gehalte op promotie-EP Mr. Love and the Stallions

Europa moet wel verliefd worden op deze band

, Tekst: Miriam Bons

Hoog doe-je-mee-gehalte op promotie-EP Mr. Love and the Stallions

Europa moet wel verliefd worden op deze band

Tekst: Miriam Bons ,

Soms verbaas je je waarom een band nog niet tot wereldbekend behoort. De Utrechtse band Mr. Love and the Stallions is er zo één. Ze timmeren al jaren aan de weg, maar doorbreken bij het grote publiek lukt (nog) niet. Om hier verandering in te brengen leveren de heren een promotie-EP af om Europa te veroveren.

Europa moet wel verliefd worden op deze band

Mr. Love and the Stallions is een vijfkoppige Utrechtse band. De band heeft een eigen stijl ontwikkeld die ergens tussen rock, pop en indie ligt. Sinds 2001 timmeren zij aan de weg. Dat ze goed bezig zijn bewezen zij in het begin van hun bestaan. Ze wonnen zowel de HVU Popprijs en de Winston Popprijs. Daarnaast werd de band in 2003 uitgeroepen tot de meest vernieuwende band van dat jaar tijdens de Grote Prijs van Nederland. 

Tijd voor nieuw werk om Europa te gaan veroveren. Daarvoor levert de band een EP af met vier sterke nummers. Make Love verzorgd de aftrap. Het rockt goed, ligt lekker in het gehoor. Totdat het refreintje begint. Het irriteert; het klinkt wat slap en als dertien in een dozijn. Samenzang, redelijk traag; waar is de pit gebleven zoals de rest van het nummer? Als het refreintje afgelopen is, klinkt het weer beter.

Het laatste nummer klinkt zeer bekend in de oren en maakt de EP af. 4 Fill Me Up is gebruikt in de commercial van Liptop Ice Tea. Het uhuhahaaah blijft de rest van de dag in je hoofd zitten. En elk keer denk je: ik wil ‘m nog een keer horen! Verslavend nummertje. Overigens heeft dit nummer er voor gezorgd dat Mr. Love and the Stallions doorbrak op 3FM en Kink.  

Wat opvalt is het ik-doe-mee-gehalte voor het publiek tijdens een concert of als je deze EP zit te luisteren. Bij het eerste nummer zit er een klapgedeelte in. Bij Sister kun je als luisteraar hard papaaaadadada meezingen. En bij Fill Me Up zing je  uhuhuhahaaah. Als dit geen interactie oproept tijdens een concert.  

Het vioolspel, waar Mr. Love and the Stallions bekend om staat, is opvallend genoeg niet te horen op deze EP. Zou dit een bewuste keuze zijn? Het is jammer: hetgeen de band uniek en onderscheidend maakt is niet terug te horen. 

Desalniettemin zijn er geen grote zwakke plekken te horen op de EP. Van begin tot het einde klinkt het zoals het moet: stevig, gevarieerd en mooi samenspel. Mr. Love and the Stallions is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een publiekstrekker op menig festival. Als de rest van Europa niet verliefd wordt op deze EP, en dus ook niet op de band, dan weten wij het ook niet meer. 

De EP is gratis te downloaden op www.mrloveandthestallions.com

Te zien: Mr. Love and the Stallions, 29 april @ Stadhuisplein

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht