Felicity Vex presenteert eentonig maar muzikaal debuut Felicity Vex presenteert eentonig maar muzikaal debuut

Release in Amersfoort vooral voor vrienden en familie

, Tekst: Koen Olsman / Foto's: Frans van Arkel

Felicity Vex presenteert eentonig maar muzikaal debuut

Release in Amersfoort vooral voor vrienden en familie

Tekst: Koen Olsman / Foto's: Frans van Arkel ,

Na twee-en-een-half jaar bloed, zweet en tranen, lanceert de Leusdense rockband Felicity Vex zijn debuutalbum. Ter gelegenheid van dit heuglijke gebeuren, speelt de band een thuiswedstrijd in De Kelder voor vrienden en familie, helaas zonder dat het dak er echt af gaat.

Release in Amersfoort vooral voor vrienden en familie

Na twee-en-een-half jaar bloed, zweet en tranen lanceert de Leusdense rockband Felicity Vex zijn debuutplaat Forward In Reverse. Meteen als je De Kelder binnenloopt wordt het duidelijk dat er veel aandacht is besteed aan de aankleding van dit releasefeestje. De band heeft een donkere setting in de zaal gecreëerd. Een fraai vormgegeven logo met de bandnaam pronkt achter het podium.

Het is vanavond een thuisshow voor de heren uit Leusden. Ouders, jonge kinderen en zelfs opa en oma staan in het publiek om hun familieleden aan te moedigen. Dit lijkt ons een goede reden voor de band om het dak er extra hard af te blazen. Felicity Vex opent de set niet met een rockende binnenkomer, maar met een duistere ballad. Al snel blijkt de band uit te blinken in samenzang. Dit komt door goede harmonie en door de muzikaliteit van de individuele bandleden. Zo neemt drummer David van Putten in het eerste nummer de gitaar en tweede zang voor zijn rekening; dit gaat hem verdienstelijk af.

Wat opvalt is dat de nummers die aan het begin worden gespeeld qua structuur erg veel op elkaar lijken. Er worden voortdurend dezelfde breaks en refreinen gebruikt. Niet de beste manier om je publiek een gevarieerde show voor te schotelen.

Felicitiy Vex maakt rechttoe, rechtaan rock die doet denken aan  bands als Kane en I.O.S. Muzikaliteit is Felicity Vex niet vreemd; de bandleden beheersen hun instrument goed. Wel ontbreekt het aan originaliteit. Je zou de eerste paar nummers van het optreden zo achter elkaar kunnen plakken, zonder dat het publiek door zou hebben dat het om afzonderlijke stukken gaat.            

De vier heren stralen vanavond en hebben zichtbaar plezier in het muziekspel. En ondanks dat ze vanavond alles uit de kast proberen te halen om hun release tot een waar feest te maken, weten ze hun enthousiasme niet over te brengen op het publiek. Het optreden komt gewoonweg niet helemaal van de grond. Halverwege de set wordt een percussiestand neergezet en zowel zanger Jos van Burgstede als bassist Stephen Maij drummen mee. En daar gaat het mis. Wat een spetterende drumsolo zou moeten zijn, verandert in een slap a-ritmisch getik door twee mededrummers die dit klaarblijkelijk niet onder de knie hebben.

De rockers van Felicity Vex staan er niet alsof ze vol trots na jaren werk hun eerste eigen cd naar buiten brengen. Sterker nog, het lijkt alsof dit de eerste keer is dat ze ooit op een podium staan. Het gebrek aan podiumervaring is heel duidelijk te zien. En dat is jammer. Want als ze een paar tryouts hadden gehouden, hadden ze hier vanavond de volle punten kunnen scoren.

Gezien: Felicity Vex releaseparty, donderdag 15 april 2010 @ De Kelder, Amersfoort

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht