Eerste namen Roffest bekend Eerste namen Roffest bekend

Noisia & Foreign Beggars, Beardyman en The Gaslamp Killer headliners van het festival

, Redactie 3VOOR12/Utrecht

Eerste namen Roffest bekend

Noisia & Foreign Beggars, Beardyman en The Gaslamp Killer headliners van het festival

Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Vandaag werden de eerste Roffest artiesten die op 3 juli zullen optreden bekend gemaakt. Opvallend is dat er bij de eerste namen al een paar grote artiesten tussen zitten. Zo zullen Noisia & Foreign Beggars, Beardyman en The Gaslamp Killer een optreden verzorgen. Bij de headliners horen ook verschillende Nederlandse hip-hopmovements als Fakkelteit, Raen Music en Noah's Ark.

Noisia & Foreign Beggars, Beardyman en The Gaslamp Killer headliners van het festival

De toekomst van Roffest leek even onzeker, maar er werd in overleg met de gemeente op het laatste moment een vervangende locatie gevonden: het Julianapark. Habek, organisator van Roffest, is blij met de oplossing: “De Paper Dome was de laatste twee jaar een mooie locatie voor Roffest. Toen duidelijk werd dat we daar plotseling niet meer terecht konden waren we natuurlijk teleurgesteld. Nu hebben we gelukkig net op tijd een nieuwe locatie gevonden. Ondanks de late bevestiging ziet het er nu al erg goed uit. We toveren dat park voor een dag om tot een waanzinnig festivalterrein met kunst, debatten en drie verschillende podia met de lekkerste hiphop, reggae, soul, funk, afrobeat, jazz, breaks en dubstep“. 

Een aantal artiesten die op 3 juli in het Julianapark op het podium zullen staan zijn vandaag bekend gemaakt. Opvallend is dat er bij de eerste namen al een paar grote artiesten tussen zitten. Zo zullen Noisia & Foreign Beggars, Beardyman en The Gaslamp Killer een optreden verzorgen. Bij de headliners van het festival horen ook de verschillende Nederlandse hip-hopmovements als Fakkelteit, Raen Music en Noah's Ark. 

Buiten de hoofdpodia zal er genoeg te doen zijn om je mee te vermaken. Voor een hapje en drankje kan je terecht bij een heuse foodvillage. Voor een discussie over politieke en muzikale thema's is er het ROFum. Daarnaast zullen overal op het terrein jonge talentvolle kunstenaars de kans krijgen om hun werk te laten zien.

Net als voorgaande jaren zullen ook weer verschillende B-Boys hun danskunsten vertonen en de competitie met elkaar aangaan. Ook zal er dit jaar weer een belangrijke positie worden ingenomen door turntablism en zullen verschillende DJ's hun kunsten achter de draaitafels vertonen.

Alvast in de stemming komen? Beluister hier de Roffest Mixtape 2010.

Te zien: Roffest , met  Noisia & Foreign Beggars, Beardyman, Fakkelteit, Raen Music, Noah's Ark, The Gaslamp Killer, zaterdag 3 juli 2010 @ Julianapark 
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht