3VOOR12/Utrecht geeft weg: 2 x 2 kaarten voor Rumor 61 op 1 mei 3VOOR12/Utrecht geeft weg: 2 x 2 kaarten voor Rumor 61 op 1 mei

Festival voor avontuurlijke muziek staat in het teken van arbeid

, Redactie 3VOOR12/Utrecht

3VOOR12/Utrecht geeft weg: 2 x 2 kaarten voor Rumor 61 op 1 mei

Festival voor avontuurlijke muziek staat in het teken van arbeid

Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Een groot deel van de wereld is op 1 mei vrij om de dag van de arbeid te vieren. Wij zijn ook vrij, maar alleen omdat 1 mei toevallig in het weekend valt. Net een dagje lekker uitgerust van het feest voor de monarchie en nu tijd voor iets heel anders. We vieren 1 mei met onze muzikale kameraden op Rumor 61: het festival voor avontuurlijke muziek in Utrecht met noiserock, jazz en klassiek.

Festival voor avontuurlijke muziek staat in het teken van arbeid

Rumor 61 begint in Vredenburg Leeuwenburg waar de Vlaamse pianist Daan Vandewalle het stuk The People United Will Never Be Defeated! van Frederic Rzewski speelt. Het werk van Rzewski heeft een flinke linkse inslag en is ook niet al te ingewikkeld. Zo blijft klassieke muziek natuurlijk ook voor de arbeidersklasse een beetje begrijpelijk. Vanavond luisteren we naar een muzikale steunbetuiging aan het Chileense volk ten tijde van het regime van Pinochet.

Dan door naar EKKO om weggeblazen te worden door Caspar Brötzmann Massaker. Noiserock, psychedelica en een snerpende Fender Stratocaster zijn de kenmerken van de band van de zoon van free jazzsaxofonist Peter. Voel de energie van het volk en maak van dichtbij de muzikale vertolking van de revolutie mee!

Het Europese trio Das Kapital bestaande uit Hasse Poulsen, Edward Perraud en Daniel Erdmann sluiten Rumor 61 af met werk van Hans Eisler, de Karl Marx van de muziek en kameraad van Bertold Brecht. Wees voorbereid op vooruitstrevende en universele muziek met veel wortels in de jazzhistorie.

 

Wil jij op 1 mei ook op een avontuurlijke manier de dag van de arbeid vieren in Utrecht? Mail dan je naam en je telefoonnummer voor 29 april 11.57 naar prijsvraag@3voor12utrecht.nl en je hoort snel of je vrijkaarten hebt gewonnen!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht