Weekagenda week 39

Club 3VOOR12/Utrecht, Vette Analoge Shit, Rumor

Tekst: Casper Sikkema ,

Nieuwe weekagenda met Club 3VOOR12/Utrecht, Rumor en Vette Analoge Shit

Club 3VOOR12/Utrecht, Vette Analoge Shit, Rumor

Wannneer: donderdag 24 september
Wat: Club 3VOOR12/Utrecht
Wie: Novack, MURW, Master Surreal, Lay Low en The Routines.
Waar: dB's

Waarom: Een totaal vernieuwde Club 3VOOR12/Utrecht opent een nieuw seizoen lokale, nationale en ja, zelfs INTERNATIONALE must see-momenten. Vanavond, om u, uw vrienden en de rest van het weldenkende deel van de natie te overtuigen van de herwonnen levenskracht van het nog immer springlevende Club 3VOOR12/Utrecht, zullen maar liefst zes acts iets prachtigs doen. De namen: Novack, MURW, Master Surreal, Lay Low, The Routines en een surprise act.

Wanneer: vrijdag 25 september
Wat: Vette Analoge Shit
Wie: The Black Atlantic, Windmill en Palloc
Waar: dB's

Waarom: Ha, fijn om zo’n inmiddels enigszins bezoedelde term weer eens van stal te mogen halen: het is weer eens een druk weekje voor de muziekliefhebber. Vrijdag opent dB’s namelijk alweer de deuren voor een avondje Vette Analoge Shit. De bijzondere line-up smeekt haast om uw aanwezigheid. Windmill, veelgeprezen en door de muziekpers vergeleken met helden als Flaming Lips, Mercury Rev en Arcade Fire, komt voor een portie psychedelische ontroering. The Black Atlantic ging voor ‘In A Cabin With’ naar NY en nam daar het debuutalbum ‘Reverence For Fallen Trees’ op. Internationale loftuitingen stromen inmiddels binnen en ‘In A Cabin’ kende nog nooit zoveel downloads voor een album. Kleine hint: mis dit niet!

Wanneer: zaterdag 26 september
Wat: Rumor
Wie: Mauricio Kagel, Knalpot, Matthew Bourne
Waar: EKKO, Theater Kikker en Museum van Speelklok tot Pierement.

Rumor eert deze editie onder meer de vorig jaar overleden componist Mauricio Kagel. Een mooie keuze, vooral omdat Kagel in vrijwel alles belichaamde wat Rumor als festival probeert te zijn. De avant-garde componist deed niet aan al lang vastgelegde structuren, ontwrichte door zijn theatraliteit en humor de ingedutte elite en was, in moderne termen, een totale baas. Carola Bauckholt, een van zijn leerlingen, zal enkele stukken ten gehore brengen in Museum van Speelklok tot Pierement. In EKKO zorgen de onstuimige jazzjongens van Knalpot voor de nodige opwinding en in Theater Kikker sluit pianist Matthew Bourne de avond af met een smaakvolle mix tussen jazz, klassiek en modern.