Weekagenda week 38 Weekagenda week 38

Avonturen bij Utrecht Boft! en Klub Radar en een garage fest. in dB’s

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 38

Avonturen bij Utrecht Boft! en Klub Radar en een garage fest. in dB’s

Tekst: Marc van der Laan ,

De avonturiers in de pop komen deze week wel heel goed aan hun trekken. Met drie dagen Utrecht Boft! en de zevende editie van Klub Radar kun je niet heel veel meer wensen. Ook de liefhebbers van ruige garage rock kunnen hun hart ophalen: met zes bands is de presentatie van het nieuwe album van The Stilettos een garage fe(e)st zonder weerga.

Avonturen bij Utrecht Boft! en Klub Radar en een garage fest. in dB’s

Wanneer: donderdag 17 tot en met zondag 20 september
Wat: Utrecht Boft!
Waar: EKKO en
Theater Kikker
Wie: J. Tilman, Finn., Bonaparte, De Anale Fase, This Leo Sunrise, Lost Bear e.a.

Waarom: Utrecht Boft is al jarenlang het festival voor de iets meer avontuurlijke popliefhebber. In EKKO en Theater Kikker kun je van alles tegenkomen: indierock, jazz, postrock, folk, pop en alles wat daarbinnen of buiten valt. Op donderdag is het rariteitenkabinet dat Bonaparte heet te zien in EKKO. Het voorprogramma wordt dan verzorgd door Lost Bear, de indierock band uit Utrecht die voor de zomer al een paar puike shows heeft gespeeld. De vrijdag speelt zich af op beide podia. Dan zijn onder andere J. Tillman (drummer van Fleet Foxes gaat solo), Guido Möbius en Finn. (singersongwriter met laptop) te zien. Zeker niet onvermeld mag de cd presentatie van het Utrechtse This Leo Sunrise in Theater Kikker blijven. Hun nieuwe album The Boat Ashore is een concept plaat over (neder)land, water, geschiedenis, heden en toekomst. Zondag sluit het festival af met een Belgian Folk Matinee in EKKO. Vanaf 16:30 kun je dan onder andere luisteren naar De Anale Fase en Soy Un Caballo.

 

 

Wanneer: vrijdag 18 september
Wat: Stilettos cd release FEST
Waar: dB’s
Wie: Pirate Love (No), The Candy Snatchers (Usa), The Stilettos, El Zombie, Bobby Kingsize, the Modern Suicidals (Meppel)

Waarom: Als de geruchten kloppen is het nieuwe album van The Stilettos Fuck It, Rock It weer een onvervalst staaltje rauwe garage rock. Omdat we benieuwd zijn naar de invloed van producer DJ DNA moeten we vrijdag naar dB’s waar het album wordt gepresenteerd. Dat is zeker geen straf want het drietal staat in heel Europa bekend om hun intense shows. Om de feestvreugde nog wat groter te maken heeft dB’s er meteen maar een garage fest van gemaakt. In twee zalen kunnen we ons de hele avond laven aan de rauwe en ruige rock. En met drie bands uit Utrecht (van de zes) is wel duidelijk dat het rock n roll gevoel in de stad nog steeds aanwezig is.

 

 

Wanneer: zaterdag 19 september
Wat: Klub Radar 07
Waar:
Tivoli De Helling
Wie: Dananananaykroyd (UK), Ohbijou (CAN), Bodi Bill (GER), Pulled Apart by Horses (UK), Mightyfools (NL), DS-10 Dominator (NL)

Waarom: Klub Radar speelt een mooi één tweetje met Utrecht Boft! Op zaterdag 19 september vindt al weer de zevende editie Klub Radar plaats en dat is (toevallig?) de vrije dag van Utrecht Boft! Goed werk! Dat betekent dat je je het hele weekend in avontuurlijke popmuziek onder kunt dompelen. Het belangrijkste principe lijkt wel te zijn dat er vooral niet te veel acts moeten staan die op elkaar lijken. Ook deze editie wordt daar weer in voorzien met indiefolk van Ohbijou, rauwe rock van Dananananaykroyd en Pulled Apart by Horses, electro beats van Bodi Bill en Mightyfools en nintendo beats van DS-10 Dominator.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht