Weekagenda week 36 Weekagenda week 36

The Blog Parties met The Amsterdams, halve finale Grote Prijs, Fakkelbrigade, Tipi800 en Hof van Jaeden!

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 36

The Blog Parties met The Amsterdams, halve finale Grote Prijs, Fakkelbrigade, Tipi800 en Hof van Jaeden!

Tekst: Marc van der Laan ,

De eerste weekagenda van na de zomer met The Blog Parties, een halve finale van de Grote Prijs van Nederland, veel hiphop waarvan een deel uit Utrecht en een portie dampende funk.

The Blog Parties met The Amsterdams, halve finale Grote Prijs, Fakkelbrigade, Tipi800 en Hof van Jaeden!

Wanneer: donderdag 3 september
Wat: The Blog Parties #2
Waar: EKKO
Wie: The Amsterdams & Hermanos Inglesos & Dans Le Rock

 

Waarom: Sommige bandjes die over een half jaar überhip zijn worden als eerste op de verschillende muziekblogs gespot. Het bijhouden van al die blogs is echter bijna een dagtaak. Dj-duo Dans Le Rock heeft daar samen met EKKO en Winston een oplossing voor bedacht. Eén keer in de maand presenteren ze een aantal talentvolle bands die ze op de blogs hebben ontdekt. Van sommigen horen we misschien wel nooit meer iets, anderen zouden echter zomaar over een jaar in een uitverkocht Tivoli of Paradiso kunnen staan. Vanavond in EKKO brengen ze de grootste indieband van Roemenië The Amsterdams. Daarnaast zijn de Belgische dj-broers Hermanos Inglesos present. De hele avond wordt, hoe kan het ook anders, gehost door Dans Le Rock.

 
Wanneer: vrijdag 4 september
Wat: Halve Finale Grote Prijs: Rock/Alternative
Waar: EKKO
Wie: onder andere Stairs to Nowhere

Waarom: Met het afscheid van Sheriff of Hong Kong (in december nog tweede in de Grote Prijs van Nederland) komt de aloude vraag over de vloek van succes in bandwedstrijden weer naar boven. Blijkbaar is die vraag niet zo heel relevant, want elk jaar schrijven zich weer talloze bands in voor de Grote Prijs. De huidige editie is aangekomen bij de halve finales waarvan er één plaatsvindt in EKKO. Onder de deelnemers het Utrechtse Stairs to Nowhere. Met een nieuwe bassist (Stijn Warendorff) en toetsenist/percussionist (Benjamin Becker) gaat de band proberen de finale te halen.
 
 
Wanneer: vrijdag 4 september
Wat: bundeling van hiphoptoppers
Waar: Tivoli De Helling
Wie: Fakkelbrigade
 
Waarom: Het in mei uitgebrachte album Coluccia Era is inmiddels genomineerd voor een 3VOOR12Award. Vrijdag start in Utrecht de Fakkelbrigade-tour. Tijdens Lowlands kon iedereen die het nog niet wist zien dat Fakkelbrigade een andere crew is dan Opgezwolle. Maar anders betekent niet minder. Als je de gevarieerde flows en beats van de mannen zelf wilt horen moet je snel zijn. Het gerucht gaat dat de laatste kaarten nog net niet weg zijn.
 
 
Wanneer: vrijdag 4 september
Wat: FUDGE
Waar: SJU
Wie: Tipi800
 
Waarom: Om je weekend lekker funky in te gaan moet je elke vrijdag in de SJU zijn. Daar kun je diep in nacht grooven op de vetste beats van de meest funky dj’s. Maar eerst is er elke avond een band die vette funk, diepe soul of groovy jazz en alles daartussenin speelt. Het spits wordt afgebeten door de Utrechtse bunkerfunkband Tipi800. Ze presenteren vanavond hun mini cd ‘Personal Space’. Voor degenen die niet bekend zijn met Tipi800: de band heeft wortels in Gellybooty en Superfly TNT. Maar wat het belangrijkste is: de optredens van de band eindigen zoals een goede party moet eindigen, namelijk funkend! En mocht je toch naar een andere show zijn gegaan, dan is er nog altijd de afterparty met Tipi's J-Man en Leo de Janeiro.
 
 
Wanneer: zaterdag 5 september
Wat: Hof van Jaeden
Waar: dB’s
Wie: Jimmy G, AVI, J.A.E.

 

Waarom: Vorig hielden De Stropstrikkers op te bestaan. Het einde van één van de beste hiphop crews uit Utrecht was echter tevens het begin van de solocarrière van J.A.E. In oktober vorig jaar heeft hij zijn debuut gepresenteerd. Zijn ambities beperken zich niet tot die van solo artiest. In de tussentijd heeft hij Hof van Jaeden opgericht, een productiehuis dat hét Utrechtse hiphoplabel wil worden. Vanavond kun je een aantal van de MC’s aan het werk zien die J.A.E. om zich heen heeft verzameld. Jimmy G en AVI geven voorproefjes van releases die later dit jaar moeten verschijnen. De avond wordt afgesloten door de grote baas zelf.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht