Strippen op het Lepelenburg Strippen op het Lepelenburg

Festival In Vervoering in woord en beeld

, Tekst: Kevin Kosterman / Foto's: Edward Bos

Strippen op het Lepelenburg

Festival In Vervoering in woord en beeld

Tekst: Kevin Kosterman / Foto's: Edward Bos ,

Bij het tweedaagse festival In Vervoering staat vervoeren centraal. Zodoende wordt het festival ook niet op één plek gehouden maar op allerlei locaties die zich de hele tijd verplaatsen. Het basiskamp van het festival was afgelopen zaterdag in Amersfoort te vinden en 3voor12/Utrecht bezocht de zondag, met park Lepelenburg als centrale locatie.

Festival In Vervoering in woord en beeld

Regiobands staan vandaag centraal bij festival In Vervoering. Vandaag komen onder meer Kismet, Tududuh, Furlong, Joosk en Most Unpleasant Men naar het Utrechtse stadspark om hun nummers ten gehore te brengen. Afwisselend staan zij met enkele andere bands op een klein vrachtwagentje te spelen of voor de vouwwagen 'gewoon lekker in het gras en tussen de mensen.' 

Het festival is gratis. Wil je echter mee met de boot voor een 'bijna-prive-optreden' met Joost of wil je genieten van poëzie in de bakfiets, zul je gebruik moeten maken van een speciale 'In Vervoering-strippenkaart'. Duur is dat allemaal niet, de boot kun je op voor vier zones (4 euro) en voor een biertje hoef je maar twee zones te strippen...
 

En terwijl we als publiek mogen kijken naar het optreden van Tududuh, komt in de verte alweer Joosk voorbij gevaren met zijn akoestische gitaar. Want de oude bassist van Taxi to the Ocean speelt vandaag maar liefst drie keer. Twee keer al varend op de Singel, maar ook een keer voor die opgeklapte vouwwagen.

Dat klinkt heel gemoedelijk, en dat is het ook, maar het probleem is dat de kwaliteit van het geluid hier wel onder te lijden heeft. Joosk, maar eigenlijk alle bands die voor de kleine vouwwagen staan worden letterlijk weggeblazen. De wind in het park staat in de richting van de Oudegracht en daardoor gaat een deel van het geluid verloren. Tenminste, op afstand al liggend in het gras waar de kinderen om je heen rennen weet de muziek je moeilijker te bereiken. 

Terwijl Palloc een sterk optreden neerzet is het wachten op de jongens van Kismet. Het afgelopen jaar hebben ze veel opgetreden, waardoor een set van een half uur een makkie voor de band moet zijn. Zanger Temy heeft echter hetzelfde probleem als de andere bands voor de vouwwagen. Ondanks dat de band in het zonnetje staat (die is kort daarvoor gaan schijnen), waait het merendeel van het optreden weer richting de Dom. 

Hoogtepunt hierdoor vormt wel het optreden van Most Unpleasant Men. Kennelijk heeft de organisatie geleerd van de overige optredens en is het volume opgeschroefd van 'ten to eleven'. De band sluit een heerlijke middag en avond af, waarbij vooral drummer Frank Wienk erg sterk naar voren komt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht