Opening cultureel seizoen met Metro Mortale en JAE op het Domplein

Veelbelovende shows van Aestrid, Most Unpleasant Men en Lilian Hak in EKKO

Tekst: Marc van der Laan / Foto's: Jorg Roosma en Ron Beenen ,

Zoals elk jaar programmeren verschillende podia veel popmuziek tijdens het Uitfeest. 3VOOR12/Utrecht maakte een korte ronde door de stad en zag een aantal shows die reden genoeg zijn uit te kijken naar het komende concertseizoen.

Veelbelovende shows van Aestrid, Most Unpleasant Men en Lilian Hak in EKKO

De kop is er af! Met het Uitfeest is het nieuwe culturele seizoen officieel van start gegaan. De Utrechtse culturele instellingen gaven een voorproefje van wat er komend seizoen allemaal te zien en te doen is. Wij maakten een rondje en concentreerden ons daarbij op de popmuziek. Op zaterdag namen we een kijkje op het festivalterrein in Leidsche Rijn, de zondag was de binnenstad het hart van alle activiteiten. Door de onvermijdelijke dubbels in het programma hebben we ons op zondag moeten beperken tot een aantal optredens op het Domplein en de shows in EKKO. Via Twitter kregen we echter mee dat Dio & The Madd in Tivoli een vette show neerzetten. Als die optredens, en dan vooral die in EKKO, maatgevend zijn, gaan we een mooi seizoen tegemoet.

Gezien: Het Utrecht Uitfeest, met Metro Mortale, JAE, Aestrid, Most Unpleasant Men en Lilian Hak, zaterdag 12 september en zondag 13 september 2009 @ centrum van Utrecht