Nieuw seizoen Club 3VOOR12/Utrecht van start met uitgebreide editie Nieuw seizoen Club 3VOOR12/Utrecht van start met uitgebreide editie

Novack, Lay Low, The Routines, MURW, Master Surreal en een heel bijzondere Suprise Act in dB’s

, Redactie 3VOOR12/Utrecht

Nieuw seizoen Club 3VOOR12/Utrecht van start met uitgebreide editie

Novack, Lay Low, The Routines, MURW, Master Surreal en een heel bijzondere Suprise Act in dB’s

Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Als 3VOOR12/Utrecht met de club gaat beginnen, weet je dat de zomer voorgoed achter je ligt en andere tijden aanbreken. Tijden van gezellig samen luisteren naar de schone klanken van Lay Low en Novack bijvoorbeeld. Tijden van je helemaal suf dansen op muziek van The Routines en Master Surreal. En dan is er dit keer ook nog eens een wel heel bijzondere surprise act.

Novack, Lay Low, The Routines, MURW, Master Surreal en een heel bijzondere Suprise Act in dB’s

Als 3VOOR12/Utrecht met de club gaat beginnen, weet je dat de zomer voorgoed achter je ligt en andere tijden aanbreken. Tijden van gezellig samen luisteren naar de schone klanken van Utrecht en daarbuiten. De klanken van Lay Low bijvoorbeeld. Deze IJslandse singer-songwriter staat op het moment in het voorprogramma van die andere IJslandse, Emiliana Torrini. Lovísa Elísabet Sigrúnardóttir, zoals Lay Low in het dagelijks leven mag heten, mixt lome country met een dromerige IJslandse galm en meisjesachtige heesheid. Lucinda Williams vindt de muziek van Lay Low het beste wat ze in jaren gehoord heeft. En jij misschien ook wel.

Behalve over landsgrenzen is er natuurlijk genoeg te genieten van eigen Utrechtse bodem. Zo is daar MURW, alias Floris van Bergeijk, ook bekend als de helft van Durk Attaturk. Onder de naam MURW maakt hij ratelende electronica. De afgelopen maanden bracht hij 2 EPs en een full-length uit, die allemaal te downloaden zijn op murw.bandcamp.com. Ook trad hij op in Duitsland, Portugal en Engeland. In het najaar zal een LP van zijn hand verschijnen.

Master Surreal is de helft van het energieke Keynote Speakerz, een Utrechts duo dat geen introductie behoeft. Daarnaast is hij onderdeel van Kytemans Hiphop Orkest en vaste gastvocalist bij Knobsticker. Voor de zomer verscheen zijn EP Adaptation. Live wordt hij bijgestaan door back-up-MC King Jule en DJ DNS.

Novack is het vervolg op Vladimir, de band die al in de allereerste Club 3VOOR12/Utrecht indruk maakte en in datzelfde jaar het beste liedje van Utrecht maakte. Frontman Sander van der Linden (gitaar/zang) en drummer Wubbo Siegers (gitaar drums) doen het nu samen, ondersteund door Chris Siegers (bas) en eveneens oud-Vladimirlid Mitchel Tan (gitaar).

En alsof dit nog niet genoeg is, kun je nog stuiteren op de moddervette electro, of zoals ze zelf zeggen electronic rocking house; dat is wat The Routines maken. Kelly (zang/toetsen) en Andre (toetsen/beats) ontmoetten elkaar via een advertentie op MySpace en maakten vorig jaar een vliegende start. Naast De Staat waren ze de revelatie van de Popronde 2008. Wachten is nu op de release van hun aangekondigde debuutalbum dat ze deze maand voltooien, waar ze ongetwijfeld veel van laten horen op het podium.

Over de Surprise Act van deze club kunnen we helaas niet te veel kwijt. Wel dat  vanavond een unieke kans is om deze mannen (dat tipje van de sluier kunnen we wel oplichten) in dB's te zien spelen.

De presentatie is in handen van Evelien Bosch, zij voelt de desbetreffende artiesten vooraf ook nog even aan de tand.

Al nieuwsgierig? Meld je snel aan om bij al dat moois gratis en voor niets aanwezig te zijn. Stuur even een mailtje met je naam en met hoeveel personen je denkt te komen naar club@3voor12utrecht.nl, dan zetten wij je op de gastenlijst.

Club 3VOOR12/Utrecht
Met: Novack, MURW, Lay Low, Master Surreal, the Routines, Surprise Act
Donderdag 24 september

dB's (CAB-Rondom 100)
Aanvang: 21.00 uur
Entree: gratis, wel reserveren, via club@3voor12utrecht.nl

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht