Goede muziek afgewisseld met humor Goede muziek afgewisseld met humor

Roosbeef en Het Zesde Metaal in Tivoli

, Tekst: Jeffrey Zweep / Foto's: Arne Coomans en Jorg Roosma

Goede muziek afgewisseld met humor

Roosbeef en Het Zesde Metaal in Tivoli

Tekst: Jeffrey Zweep / Foto's: Arne Coomans en Jorg Roosma ,

Roosbeef speelt een fijne show in Tivoli Oudegracht. Voorprogramma Het Zesde Metaal warmt de zaal op met Vlaamse humor tijdens hun korte set.

Roosbeef en Het Zesde Metaal in Tivoli

Met een cover van Bright Eyes begint zanger/gitarist Wannes Cappelle van de Belgische band Het Zesde Metaal aan de show in Tivoli Oudegracht. De rest van de band voegt zich vervolgens bij hem om een korte set te spelen van hun liedjes met West-Vlaamse teksten. Opvallend is de humor die het drietal heeft: “Het volgende nummer heet ‘Appartementje’. Voor de niet-Belgen: een appartementje is een kleine versie van een appartement. Voor de mensen van buiten de stad: een appartement is een serviceflat, maar dan zonder de service.”

Zo volgt er nog meer ‘Belgische humor’ tussen de muziek door. Omdat het gros van het publiek de teksten niet lijkt te kennen, spoort de frontman het publiek aan tot het aanschaffen van tenminste een van de cd’s van de band. Nadat het laatste nummer opgedragen wordt aan de bezoekers die wel de teksten kennen, zoeken de twee mannen en dame de kleedkamer op.

Dan is het tijd voor Roosbeef. Tijdens de openingstrack komt frontvrouw Roos wat onwennig over en lijkt het zelfs alsof ze niet weet wanneer ze beginnen moet. Toch ontpopt ze zich vanavond als een ware entertainer.

Nadat ze vraagt of er bouwvakkers in de zaal zijn - de teller blijft steken op één - draagt ze ‘Bouwvakkers’ op aan deze bouwvakker. De sfeer zit er prima in vanavond, 'Bouwvakkers' en ‘Volle Magen' worden luidkeels meegezongen.  De groei die Roos en band de afgelopen tijd hebben meegemaakt, is vanavond duidelijk zichtbaar. Vooral  in de manier waarop het publiek bespeelt wordt.

Er wordt veel gelachen op deze elfde september, omdat Roos vaak een opmerking maakt over de datum. Zoals bij het afsluitende nummer. “Jullie kunnen nog een keer meedoen en daarna is het gewoon wachten op de volgende ramp.” Als ze na een dik uur het toegestroomde publiek in de Tivoli bedankt en daarop zegt: “Dit doen we anders nooit!” is er nog een ding wat Roos vanavond wil doen: het publiek bedanken. Al met al kunnen we spreken van een complete avond en een zeer fijne show.

Gezien: Roosbeef en Het Zesde Metaal, 11 september 2009 @ Tivoli Oudegracht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht