Ex-Vladimirleden sleutelen aan nieuw project Novack Ex-Vladimirleden sleutelen aan nieuw project Novack

Zanger Sander en drummer Wubbo op gesprek bij Utracks

, Tekst: Joram Tornij / Redactie Utracks

Ex-Vladimirleden sleutelen aan nieuw project Novack

Zanger Sander en drummer Wubbo op gesprek bij Utracks

Tekst: Joram Tornij / Redactie Utracks ,

Novack is het nieuwe project van Sander van der Linden en Wubbo Siegers, twee heren die we nog kennen van Vladimir. Druk wordt gesleuteld aan het debuutalbum dat waarschijnlijk pas in 2010 verschijnt. Komende donderdag staan ze wel alvast in Club 3VOOR12/Utrecht en voor die tijd kwamen ze ook nog even bij Utracks langs.

Zanger Sander en drummer Wubbo op gesprek bij Utracks

Novack is het nieuwe project van Sander van der Linden en Wubbo Siegers, twee heren die we nog kennen van Vladimir. De band die in 2005 met ‘Unison’ nog het mooiste liedje van Utrecht maakte. Debuutplaat ‘The Notion Express’ was ook meteen de (voorlopig) laatste van de veelbelovende band. Na zo’n twee jaar radiostilte is er weer een teken van leven, hernieuwd leven, in de vorm van Novack. Druk wordt gesleuteld aan het debuutalbum dat waarschijnlijk pas in 2010 verschijnt. Komende donderdag staan ze wel alvast in Club 3VOOR12/Utrecht en voor die tijd kwamen ze ook nog even bij Utracks langs.

Novack is een spiksplinternieuwe band uit Utrecht, toch?
Sander: Niet helemaal. We zijn al zo’n tweeëneenhalf jaar bezig met het maken van een plaat. Binnenkort gaan we ermee naar buiten komen, dus dat is spannend.
Wubbo: In de loop der tijd zijn we er steeds intensiever aan gaan werken. Novack is begonnen als zijproject van Vladimir, een band waar Sander en ik destijds in speelden. De urgentie lag toen ook bij Vladimir, maar op een gegeven moment is dat langzaamaan gestopt en dus konden we steeds meer tijd in Novack gaan steken.
Sander: Het was net een perfecte crossfade allemaal.

Wat is het verschil tussen Vladimir en Novack?
Sander: Muzikaal is het net iets anders. De melancholische trekjes van Vladimir zitten er wel in. Dat ligt onder andere aan mijn stem en aan mijn manier van gitaar spelen. Daarnaast is het grote verschil dat Wubbo en ik de nummers schrijven (sinds kort ook met Chris erbij) en dat Wubbo gitaar speelt.

Gitaar in Novack en drums in Vladimir?
Sander: Ja, dat klopt. Maar live gaat Wubbo weer drummen en dan gaat Mitchel Tan van Vladmir weer gitaar spelen.
Wubbo: Uiteindelijk voel ik me toch prettiger op het podium achter mijn drumstel. Ik ben ook pas begonnen met gitaar spelen op het moment dat Vladmir min of meer gestopt was. Dus dat is voor mij live een wat onwennig instrument. Maar ik vind het heel erg leuk om daar muziek mee te schrijven.

Hoe zit het met het album?
Wubbo: Ik ben vandaag nog in de Mailmen Studio geweest om te mixen.
Chris: Daar hebben we het ook opgenomen met Martijn Groeneveld. Er zijn verschillende sessies geweest, waarvan de laatste vlak voor de zomer plaatsvond. En nu is het dus tijd om te mixen.
Sander: Het is heel sfeervol geworden, met veel synths eronder en pianolijntjes die een beetje zweven. De piano is overigens ook een nieuw instrument voor ons. Het is al met al een vrij akoestische plaat geworden. Bijna in elk nummer zit akoestische gitaar als basis. Daar dan lekker stevige drums van Wubbo overheen en lekkere melancholische zang van mij, dan heb je het sausje wel.

Wanneer kunnen we de plaat in de winkel verwachten?
Wubbo: Ik denk dat hij in oktober helemaal klaar is, maar daarna moet er ook nog wat gebeuren. Dan gaan we kijken wat we er precies mee willen doen. Dus waarschijnlijk ligt hij pas in 2010 in de winkel.


Luister het interview met Novack in de uitzending van Utracks, Sander en Wubbo brengen hierin live twee nummers ten gehore.

Donderdag 24 september is het live debuut van Novack als band in Club 3VOOR12/Utrecht. Sander, Wubbo en Chris worden dan bijgestaan door Mitchel Tan  (Vladimir) en  Andreas Willemsen (Audiotransparent).


Te zien: Club 3VOOR12/Utrecht met Novack, Murw, Master Surreal, The Routines, Lay Low en Surprise Act, donderdag 24 september 2009, 21.00 uur @ dB’s

Entree: gratis, maar reserveren is verplicht. Dat kan via  club@3voor12utrecht.nl.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht