Action Park verrijst uit de as van Gloricz Jim Action Park verrijst uit de as van Gloricz Jim

Debuutalbum wordt gepresenteerd in Stairway To Heaven

, Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht

Action Park verrijst uit de as van Gloricz Jim

Debuutalbum wordt gepresenteerd in Stairway To Heaven

Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

In de beginjaren van deze eeuw was Gloricz Jim één van de leukere popbandjes in Utrecht. Gloricz Jim bestaat niet meer, maar uit de as verrijst Action Park: zelfde bezetting, nog steeds gitaarliedjes maar een breder muzikaal spectrum. Deze woensdag presenteren ze hun debuutalbum in Stairway to Heaven.

Debuutalbum wordt gepresenteerd in Stairway To Heaven

Enige tijd geleden bereikte ons het bericht dat Action Park op 23 september haar debuutalbum presenteert in Stairway To Heaven. Bij nadere beschouwing bleken de leden ook allemaal in de laatste bezetting van Gloricz Jim te hebben gezeten. En dat was weer één van de leuke popbandjes die Utrecht in de eerste jaren van deze eeuw gekend heeft. We spraken met Roel Jorna over Action Park en het nieuwe album. Allereerst vertelt Roel waarom afscheid is genomen van de naam Gloricz Jim. “De laatste bezetting voelde als een andere band dan Gloricz Jim. Nicolette, de drumster, was er ook nog niet zo lang bij. Daarom hebben we besloten om een verse start te maken. We spelen ook geen nummers meer van Gloricz Jim.”

Het muzikale spectrum van Action Park is ook verbreed. “Het zijn nog steeds gitaarpopliedjes, maar aan de ene kant hebben we wat meer rustige, gestuurde nummers en aan de andere kant wat meer nummers die uit de bocht vliegen.” De titel van het album, 'When Everyone Else is Gone', verwijst nog subtiel naar de beginjaren van Gloricz Jim. Een periode waarin de gitaarpop in Utrecht bloeide. “De titel komt uit één van de nummers van de plaat. Het gaat over het moment waarop je als laatste vaste gast achterblijft in het café en nog een drankje mag drinken. Maar gaandeweg is het ook een link geworden naar de bands van onze generatie. Die vormden toen een scene maar zijn bijna allemaal opgehouden te bestaan. Met een knipoog: we heten wel anders, maar we zijn er nog steeds.”

De band houdt het niet bij alleen de cd-presentatie. Het plan is om vanaf november meer shows te gaan spelen. “De band is gretig om veel te spelen. We maken goede muziek en die willen we aan zoveel mogelijk mensen laten horen, live of op plaat. De ambitie is om zoveel mogelijk mensen te bereiken.” Jorna is tevens zanger en gitarist in The Gasoline Brothers die op 10 oktober hun nieuwe album presenteren. Met twee bands tegelijkertijd een album uitbrengen betekent dat hij vrijwel geen enkele avond thuis is. “Het is veel repeteren, maar als de cd-presentatie geweest is wordt het wat rustiger. Dan zitten die nummers erin en dan hoef je niet meer zoveel te repeteren. Dan is het gewoon een kwestie van geen twee shows op een avond plannen.”

Te zien: cd-presentatie Action Park, met als voorprogramma Anne Soldaat, woensdag 23 september 2009 @ Stairway to Heaven. De toegang is gratis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht