Weekagenda week 46

De Jeugd, Clues, electronisch experiment en Zita Swoon

Tekst: Casper Sikkema ,

De Jeugd, Clues, electronisch experiment en Zita Swoon. Ook deze week voorzien de Utrechtse zalen u weer van een keurig afgestelde dosis herfst antidepressiva. Deze tips zijn overigens niet bedoeld voor Twittervolgers van Bert Brussen.

De Jeugd, Clues, electronisch experiment en Zita Swoon

Wie: De Jeugd van Tegenwoordig
Wat: ‘Blauwe broek waar ga je’
Waar: Tivoli Oudegracht
Wanneer: 12 november
Waarom: Later, als de Grote Denkers hebben besloten dat onze tijd de meest verdorven tijd van de mensheid is geweest, zal daarvoor waarschijnlijk de Jeugd van Tegenwoordig als schrikbarendste voorbeeld dienen. Want zeg nou zelf, gezonde intelligente jongens maken toch geen nummers als ‘Applaus’? (Alle sletten naar de dansvloer! Grote billen Kleine billen Dikke billen Dunne billen Vieze kutten Schimmelkutten Kleine kutten Strakke kutten Slappe kutten Gele kutten Bruine kutten Witte kutten Lekkere kutten Allemaal naar de dansvloer) Ziek! Tot donderdag. WopWop.

Wie: Clues
Wat: pre-party Le Guess Who
Waar: dB’s
Wanneer: zaterdag 14 november
Waarom: Het weekend van 26-30 november hebben we voor de zekerheid maar uit onze agenda gescheurd. Voor je het weet loopt zo’n weekend weer vol met zielloze en vooral vrouwvriendelijke activiteiten. Le Guess Who heeft dit jaar zo’n goede line-up dat een beetje man zonder enige gewetenswroeging de winterfair, het familiebezoek en de het kwaliteitsmoment met vriendin inruilt voor een weekendlang bier drinken en muziek kijken met vrienden. Extra fijn dus van onze vrienden van dB’s (en in het bijzonder Vette Analoge Shit) om dit weekend al te beginnen met de pre-party! Uit Canada en met leden van illustere gezelschappen als Arcade Fire, Hrasta en Unicorns komt Clues alvast een indrinkmomentje verzorgen. Aanrader!

Wie: AUN, B°tong, The (lah-raw) Collective
Wat: elektronisch experiment
Waar: Vechtclub
Wanneer: vrijdag 13 november
Waarom: U wil wel eens een avondje electronisch experiment van hoog niveau? Vrijdag in Vechtclub wordt u op maat bediend. Met AUN (helse symfonieën en hemels elektronische muziek, ook al uit Canada!), B°tong (Zwiterslands hoogtepunt op het gebied van experimenteel krasen, gonsen en noisen) en ons eigen The (lah-raw) Collective (ga dat zien, het album is een onterecht genegeerd hoogtepunt van vorig jaar!) voorziet deze avond in vrijwel al uw behoeften om u mee te laten slepen door vervreemdende en meeslepende drones. Of u ook drugs mee moet nemen op deze avond van het experiment weten we eerlijk gezegd niet. Waarschijnlijk wel. Doe het dus maar gewoon.

Wie: Zita Swoon
Wat: jubileum try-out
Waar: Tivoli de Helling
Wanneer: zaterdag 14 november
Waarom: Artistiekerig en lekker vreemd huppelt Zita Swoon aan de hand van Stef Camil Carlens nu al vijftien jaar door het grauwe Vlaamse landschap. We geven Stef dan ook groot gelijk dat hij zijn jubileumconcerten in wereldsteden als Brussel, Parijs en Amsterdam plant. Gelukkig is Utrecht groot genoeg om er te try-outen en zo zal dan ook ons, wereldburgers van de de domstad, de eer ten deel vallen die jubileumconcerten te mogen voorproeven. Gokje: waarschijnlijk proeft het exotisch, zomers, relaxed en joyeus. Inderdaad. Precies de ingredienten die u nodig had de herfstdepressie te overwinnen. Tof!